Monday, January 28, 2008

Creative Cafe Lucky

Creativ Café finns i två färgställningar och den ena heter Lucky. Den finns redan i shopen och nu i veckan kommer Spirit in. Creativ Café är en serie med mängder av härliga produkter. Det finns materail för alla typer av pysslare. Det finns möjlighet att göra underbara layouter, kort, minialbum eller något helt annat. Serien innehåller mönstrade papper, rubons, band, dekorationer av olika slag, stickers, chipboard och färdiga kort med kuvert. Det jag gillar förutom färgerna och de underbara formerna är att det finns många hjälpmedel för journaling som journalingkort, rubons med stödlinjer och mönstrat papper med linjer.


Här hittar du alla produkter: dekorationer, kort och alter, papper, cardstock och filt.Jag har skapat layouter eftersom det är min grej.


Jag har använt mönstrat papper, diecutpapper, mönstrad filt, filtord, filtband, velvetbrads, rubons, chipboarddekorationer och matchande cardstock.


Här har jag ocks använt en dekoration från MME som du hittar här.

Friday, January 25, 2008

Teater x 2



Vi går på barnteater ibland och jag brukar ta med kameran. Jag bestämde att jag inte kan göra en layout om varje teaterbesök utan istället göra en samlingslayout då och då. Jag har gjort två som ska till barnens album och de är två av fyra som jag gjorde igår på vår Finspångsträff. Vi träffas var tredje vecka i Missionskyrkan kl 18:00 och nästa träff är 14 feb om någon mer vill komma.


Det här är snabbscrapping som jag gör för att få in bilderna. Jag gillar såna här okomplicerade layouter som nästa gör sig själva.

Sunday, January 20, 2008

Min duktiga son!!

En layout om vår lilla pizzabagare här hemma. Han blev så imponerad av besöket hos pizzerian att han ville pröva samma sak hemma. Det skulle vara deg som plattades med händerna, pålägg i burkar osv. Gott blev det dessutom.
Jag har använt mina favoritprodukter: rutigt papper från Scenic Route, frills, thickers och dekorationer från Heidi Swapp. Allt finns hos Scrapaddicted.


Thursday, January 17, 2008

American Crafts från Forma Hantverk



Jag fick papper och stickers från Forma Hantverk och gjorde dessa lekfulla layouter. Det är foton tagna vid samma tillfälle och det var väldigt roligt att leka med vidvinkeln.


Monday, January 14, 2008

Daisy D från Skaparlusten

Jag fick ett paket papper och dekorationer från Daisy D. Det är Skaparlusten som sponsrat SWEscrapbook. Det är härligt röda, gröna och blå färger i både papper, band och blommor. Jag ville frossa i allt det härliga vilket syns.



Det är lite festliga tillfällen från vårt liv - fars dag och semlor och så lilla kusinen.


Sunday, January 13, 2008

Använda spillbitar

På Scrappizbloggen har vi oftat pratat om att man har så mycket spillbitar av papper som man aldrig använder och det är ju faktiskt lite synd. Det finns många orsaker till det en är att det är svårt att ha de överskådliga och en annan är att man faktiskt är trött på de papperen när man redan har gjort några layouter med dem.

Då kom Sandra på att vi kunde byta bitar med varandra. Jag fick ett paket med papper från just Sandra och det var jätteroligt att ge sig i kast med utmaningen. Det var lätt för jag hade en begränsning i urvalet - jag skulle använda just de här papperen och inte alla spillbitar som jag äger. Jag insåg att det var en viktig aspekt och det är inte dumt att tvinga sig själv att begränsa materialet emellanåt. När man som jag har mycket material går helt enkelt mycket av tiden åt till att välja och inte kunna bestämma sig.


Här är mina två layouter med spillbitar. Först en där jag bara har plockat ihop så många bitar som jag kunde. Jag valde neutrala foton för att kunna leka med färgerna.

Nästa layout skapades med mest gröna papper och jag satte ihop de till ett nytt pappersark. Jag kapade sen det arket i två delar och satte mattor på.

Friday, January 11, 2008

Skiss på Scrappizbloggen

Vi har börjat med skisser som inspiration och utmaning på Scrappizbloggen. Det här är min version av en skiss som Lotta gjort. Jag hade ingen aning om vad det skulle bli för tema till den här bilden när jag började scrappa den. Jag tog det med ro eftersom det brukar komma så småningom. När jag satt och plockade med dekorationer ramlade jag över den här titeln som jag fått nån gång för länge sen. Den passade perfekt i färger och temat var givet.





Annonsutmaning på SWEscrapbook

Denna annons kan du inspireras av och skicka in ditt bidra på SWEscrapbookbloggen. JAg har länge haft den liggande och väntat på att jag skulle scrappa den. Jag älskar alla härliga färger i en tokig blandning. Den är ett bra exempel på att alla färger passar ihop fast man inte tror det först.



Det här är min tolkning. Det var härligt att göra för mig som älskar att kombinera olika mönstrade papper. Jag har gjort den här layouten bara för att fotot är fint och Miriam är underbar. Det är taget på Bönergården i somras och jag har som tradition att fota barnen där på bryggan varje sommar.


Thursday, January 03, 2008

Lite personliga layouter

Jag har skapat två layouter med mer personlig karaktär. Den ena är för en skiss på SWEscrapbook och den andra är till Scrappiz.

Båda handlar om mitt jobb och den höst som varit. Det har varit en positiv höst på många sätt och det känns skönt att ha fått det på pränt. Det är härligt att få göra layouter om tankar som liggar och gror i mig. Det handlar både om en lättnad i att få ut dem och att skapa något kreativt med tankarna som tema.




Texten på layouten:

Det här fotot är taget när jag är på väg hem från jobbet en helt vanlig fredag. Den här vyn har varit min följeslagare under hösten tillsammans med tankar om mitt jobb. Det har blivit en stund både innan arbetsdagen och när jag är på väg hem. Att reflektera så här har jag nog alltid gjort och oftast har det varit negativa tankar; en viss oro över dagen som ligger framför och vad som kan hända. Känslan när jag varit på väg hem har varit lättnad i stora mått. Hösten 2007 har varit annorlunda på många sätt och den här gråa trista bilden symbolisar detta nya. Det är en trist bild men ändå så rymmer den så mycket positivt. Känslan jag har haft om morgnarna har varit att det är ok; det kommer att bli en bra dag, jag har koll på läget, jag är duktig på det jag gör och jag trivs med mitt jobb. Jag kan inte säga att jag skuttar in på jobbet men det är med lugna stadiga steg jag lämnar bilen och går in. När jag sen är på väg hem så känner jag mig nöjd. Självklart är det skönt att ha avslutad en arbetsdag och vara på väg hem. Men känslan är inte flyktbetonad utan mer avslappnad och tillfreds. När allt kommer omkring är jag väldigt glad över att ha ett fast jobb med ok lön. Jag är glad över att ha ett arbete där jag får möjligheten att påverka och forma andra människor. Mitt arbete låter mig lära känna många fantastiska människor - både kollegor och elever och jag är väldigt tacksam för det.