Wednesday, June 11, 2008

Tokscrappat

Jag var i helgen som gick på en underbar scrapSPA hos Anna Stenman. Det var tre dagar fyllda av god mat, trevlig sällskap och mycket inspriation. Jag scrappade massor som ligger och väntar på att scannas.

Fast redan innan jag åkte scrappade jag en hel del. Jag har nu varit i ett scrappa fort och enkelt stim för att komma undan med lite av alla foton som ligger i lådorna.
Favoritdekorationer är 3D stickers från K & Co med massa glitter. Finns att köpa hos Scrapaddicted. Både regnbåge, hjärta, blommor och ugglor kommer därifrån.


Jag har också scrappat två kalaslayouter. Även detta året blev fotona halvkassa - särskilt de från vårt filmkalas på mitt jobb. Vi bjöd in alla vänner i kyrkan för att titta på film i min skolas filmsal. Det var jättemysigt med popcorn och fika i pausen. Men att ta foton på min skola med brunt tegel och trånga korridorer är omöjligt. Men jag tycker att trots de dåliga oddsen blev layouten helt ok.



Två kort - ser man på!!

Ett studentkort och ett kort till en kollega som ska sluta.


Tuesday, June 03, 2008

MME 29th Street från Scrapaddicted

My Minds Eye är alltid riktigt läskiga när de släpper nya produkter för man vill ha allt!! De släppar alltid väldigt många papper och dekorationer i form av journalingrutor, diecuts och overlays. Det är tjock härlig kvalitet på papperen och de är helt oemotståndliga. När jag såg collectionen som heter Bright blev jag om möjligt ännu mer kär än tidigare - det var en serie med mycket rött i.

Jag blev väldigt glad och tacksam när Jane gav mig möjligheten att skapa med dessa underbara papper.

Här kommer fyra layouter med jul och snötema.

Jag har stämplat snöstjärnor med distressdyna. Det är foamstamps som jag haft länge hemma men inte använt så mycket. Jag klippte ut dem och förstärkte med Glossy Accent. Det blev väldigt läckert. Jag har också stansat lite snöstjärnor och också glossat på dem.

Det finns massa läckra overlays i 29ths street serein. Här är det en stjärnswirl som passade så bra till den gula jackan. Jag har satt en ovanpå en vit tag. Bokstäverna sitter snett men jag orkade inte scanna om......

En frossa i band och dekorationer. Ett ögonblicksfoto av min dotter en av juldagarna hemma hos mormor. Hon är så fin men det är ingen särskild story runt fotot. Jag utnyttjade då ett av journalingkorten som hör till serien där det var en tio i topp lista. Jag har listat saker som Miriam gillar just nu.
Den röda blomman är en annan overlay från serien.

Monday, June 02, 2008

Mer natur och dotter

Jag har hittat lite fler knappar på kameran nu samt hittat ett sätt att få in de i photoshop. Jag blev så förtjust i den nedre bilden med de flygande maskrosfröna. Jag har photoshoppat lite med ljuset för att öka kontrasten så att de kom fram mer.

Jag är inte någon naturfotograf men när jag gick förbi granplantan med dess intensiva gröna skott var ett foto tvunget att tas. Det är så härligt nu när naturen spricker av växtkraft och intensitet.



Sunday, June 01, 2008

Kameran har anlänt



Det är en fröjd att bara hålla i den. Den har massor av rattor och knappar att lära sig samt att den inte har några program. Så jag har mycket att sätta mig in i nu men det går framåt. Jag har haft problem att få in RAW formatbilderna i Bridge så jag har svårt att se hur bra kameran är. Barnen har inte riktigt gått med på att vara modell för mig men två smakprov kommer här. Men just nu räcker känslan av att ha den i handen och trycka på utlösaren - den har ett så mysigt ljud så det blir många bilder av bara farten.