Friday, September 26, 2008

Idolfoton Benjamin



Det blev visst nu på en gång.


Fotoutflykt



Jag vet inte vad som hänt med min son men han gick med på att åka till ett fint ställe och fota lite. Han har poserat för värsta idolfotona som kommer senare. Det var också obligatoriskt att ligga bland alla löven. Fotona är så härliga och mina barn är så fina!!!


Thursday, September 25, 2008

Min 5-års prinsessa

En liten minnesbild av en lycklig 5-åring i somras då hon fick ett prinsesset av sin mormor.

Papper, både prickigt och randigt, kommer ifrån Forma Hantverks serie Kulör.




Tuesday, September 23, 2008

Sunday, September 21, 2008

Bara journalingkort


och så lite dymo! Ibland räcker det. Dessa kort som Forma Hantverk säljer är så läckra och finns i flera fina färger. Jag kunde inte motstå att leka med enbart korten.

Så här fick sonen gå omkring på semestern då en av varje par gick sönder. Tur i oturen så var det en av varje sort så han klarade sig.

Friday, September 19, 2008

Scenic Route Somona för Scrapaddicted

Scenic Route har gjort det igen - de har släppt en serie med bara papper som man vill använda om och om igen. Jag är och förblir störtkär i deras produkter och därför var det med stor glädje jag började skapa med dessa papper. De finns i webshoppen - här!

Den här gjordes först och jag klippte lite försiktigt i papperen. Bakgrundspapperet med rutorna är också från Scenic Route och heter Background Worn Blue Grid. http://www.scrapaddicted.se/produkter.php?cat=96&sub=495&id=12821 Eftersom fotona var både många och lite röriga blev det en enkel layout med pappersbitar som små accenter. Blommorna är från Sassafras Lass. http://www.scrapaddicted.se/produkter.php?cat=76&sub=358&id=11471

Varje midsommar är vi på en kristen konferens och bor i husvagn. Här har jag plockat flera snapshots från saker som vi gjorde under vår vecka. Det är såna där vanliga saker som att fika i förtältet, sovmorgon, barnmöten, regn osv. Det är vanliga saker men typiska Torpsaker. Bakgrundspapperet heter Madera Drive och det röda och de små orden kommer från ett av seriens strippapper.

Detta är en grön hyllning till min vän Sara som älskar grönt. Jag har länge gått och klurat på en layout om vår vänskap och dessa ord fick igång mig. Sara är en vän som finns nära mig just nu, idag och imorron. Bakgrundspapperet heter Oak Lane. Jag har veckat en spets bit och fäst både foto och den röda remsan över på 3D kuddar. Bokstäverna tillhör också serien. http://www.scrapaddicted.se/produkter.php?cat=96&sub=495&id=12844

Här har jag fått hjälp med skapandet. Jag hade börjat på en layout i helgen och den låg framme för att göras färdigt. Min dotter tyckte då att det skulle vara en liten krumelur på den och målade dit det. Jag ändrade designen och lät den vara kvar och så fick temat bli just hennes busiga kreativa upptåg som sker varje dag. Här är det småbitar från serien. Bakgrundspapperet heter Olive Avenue och har en så härlig ljus färg. Bokstäverna är från Cloud 9. http://www.scrapaddicted.se/produkter.php?cat=77&sub=370&id=12475

Sista layouten med det enda hela papperet som jag hade kvar. Det är gult med handskriven text på och heter Melody Lane - helt underbart. En lite galen layout med udda bokstäver, en tag från 7G och en urklippt Hello Kitty från en kartong med magneter.

Skatefärger?


Sonen älskar att åka skateboard men vi har ingen ramp där vi bor. På Torp där vi spenderar vår midsommarvecka finns det en och där bodde i stort sett Benjamin i år. Han utvecklades jättemycket under den här veckan så nu hoppas vi att det kan byggas en ramp nära oss.
Papper och journalingruta från Forma Hantverks serie Kulör.

Wednesday, September 17, 2008

Forma Hantverk Kulör

Forma Hantverk har släppt egna mönstrade papper och journalingcards i massa härliga färger. Namnet på serien är KULÖR och det stämmer verkligen. Det är härliga papper att skapa med och jag kommer under veckan visa flera alster.

Här kommer det första - en gulblå skapelse med en tokig son som inte har vett att vara inomhus när det regnar.




Monday, September 15, 2008

Två av helgens alster

Jag har varit minst sagt träffbakis idag. Trött, trött, trött.......hade svårt att sova inatt med alla intryck som for omkring. Jag drömde om mat, layouter, bord och stolar och massa annat. Som tur var är mina måndagar rätt lugna och jag fick tom en liten håltimme som jag spenderade i vilrummet på skolan.

Jag gjorde en layout med produkterna i vår goodiebag som jag blev mycket nöjd med. Har också hittat blingstenar hos Stellas som jag strösslar med just nu.

Och så vann jag en tävling - eller vann tredje pris. Men jag brukar aldrig vinna eller ens ställa upp för jag är en så dålig förlorare. Jag är sååååå glad!!!!!!! Det var en lifttävling som Stellas anordnade. Layouten handlar om hur Miriam fick stå och drömma om en egen ballong för mamman tänkte inte lägga massa pengar på en.



Friday, September 12, 2008

Träff i helgen!

Snart åker jag till Linköping för vår höstträff. Det ska som vanligt bli fantastiskt roligt att dels ordna träffen med alla gäster och affärer men det är också väldigt roligt att träffa tjejerna i arrangörsgruppen. Vi är samma gäng som ordnat träff 5 gånger nu och det funkar så bra och har det väldigt trevligt tillsammans!!!!

Jag ska bla skapa med nya underbara papper och journalingcards från Forma Hantverk. I väntan på mina layouter så kan ni kolla på Lotta och Sandras på Scrappizbloggen.



7 Gypsies Savannah

Jane har verkligen fullt upp just nu med att plocka upp alla nya varor. Bland allt nytt så har jag fått jobba med papper från 7 Gypsies. 7 Gypises Savannah är deras senaste pappersserie och finns hos Scrapaddicted. Det är papper i sann 7 Gypsies anda som jag har börjat gilla mer och mer. Deras stil är lite sliten och gammaldags med mättade färger som ändå är glada och livfulla. Jag har scrappat sommarfoton och dessa papper tog precis upp de kraftiga färger som kvällsljuset målar med och de passade perfekt till den lekfulla tivolilayouten. Mitt recept för att använda papper med dovare färger är att komplettera med vitt för att öka krispigheten och kontrasten.

Här kom det vita i form av bokstäver (thickers), punchinella och veckat papper. Jag har också piffat till det med två vita blommor med underbara brads från Prima.

Jag är tacksam för att jag ser det vackra i naturen och att jag har fått förmågan att återskapa det med kameran och scrapbooking. Därav titeln tack och det får bli en liten bön till Gud. Jag har lagt till vitt genom spets, overlay, lite rivet papper och så bokstäver.

Ett av mina favoritfoton på min son. Kärlek fick vara temat och då passade Easers stämpel perfekt. Jag hittade ett filthjärta som passade så bra i färgen. Vita blommor med Prima brads i mitten och en bit spets. Bokstäverna är från Cloud 9.

Thursday, September 11, 2008

Miriam scrappar

I söndags hade Miriam 5-års kalas för sina kompisar. Hon fick mycket pysselpresenter så nu skapas det för fullt här hemma. Hon fick bla ett scrapbookingset som hon blev mycket glad över. Samtidigt trånar hon ju efter mina saker och häromkvällen när vi scrappade tillsammans kom den här kommentaren:

Mamma - när du dör kan jag ju få alla dina scrapsaker!

Vad svarar man på det?

Här sitter hon efter att alla gäster gått hem och scrappar för fullt. Hon är så fin i sin klänning och så söt när hon koncentrerar sig på sitt skapande.

Chatterbox Together

Jag har skapat med Chatterbox nya serie - Together. Det är en typisk Chatterbox-serie med flera matchande papper i mustiga färger och med ett bakgrundsrutmönster som bara dom har. Resultatet blev både tjejigt och killigt och med mycket sommar!!!

En stillsam layout med ett vackert foto på dottern. Bakgrundspapperet heter Teal Brocade. Jag har även använt en remsa Birds. Dekorationer är sådant som legat länge -tags från Creativ Cafe, filtband, blingbrads, frill och så dymo till texten.

Papperet som heter Birds har en underbart blå baksida. Den passade perfekt till en badbild. Sonen och hans kompis dyker och leker och jag byggde en enkel layout med mycket text. Det är rester från gamla paket med Thickers. Jag har klippt till a:n och r:n från andra bokstäver för att få ihop orden. De runda dekorationerna är gamla Love Elsie grejer. Jag skapade också lite vågor med piprensare och häftklammer.

Här har jag försökt att återskapa lite sommarstämning med små bitar från i stort sett alla papper i serien. Bakgrunden är Stripe och blommorna är urklippta från Multi Flower. Jag har också klippt lite vasstrån, stämplat med en JennyS stämpel (anteckningsblad).

Spillbitarna blev en sista layout med sonen och en speciell vän. Jag har bara lagt ihop bitarna som jag hittade dem på bordet. Blomman fick en extra brad för att få lite 3D effekt. Den svarta ramen är sydd på maskin. Texten är printad på OH och fäst bakom fotot.

Sunday, September 07, 2008

Nu är jag klar med photoshopkursen

Den hade gärna fått vara längre och med fler uppgifter att lämna in för det har varit väldigt lärorikt. Jag tog en paus i våras i och med nya kameran. Jag ville också lägga lite arbetstimmar bakom mig innan slutuppgiften. Jag satte mig ner för en vecka sen och tog tag i allt och det var så roligt att skapa de sista bilderna. Jag har jobbat mest med svartvitt under kursen då det var det främsta målet med kursen. Det är svårt att få till bra svartvita bilder med mina bruna barn men jag är mycket nöjd med de här bilderna. Jag har några kursavsnitt kvar att kolla vilket jag ser fram emot men det är mycket skönt att ändå vara helt klar och godkänd.







Wednesday, September 03, 2008

Jag har använt min symaskin!!!

För några år sen sydde jag nästan på alla mina layouter. Jag tycker det är så snyggt för att skapa det där lilla extra på layouterna och så är det både billigt och enkelt. Men så blev det ett långt uppehåll. Nu utmanade jag mig själv genom att göra en artikel på Scrappiz. Dessa tre layouter var så roliga att göra så nu måste jag sy mera.