Thursday, October 30, 2008

Fancy Pants All Fall från Scrapaddicted

Här kommer flera layouter jag är mycket nöjd med. Jag har gjort de som reklam för www.scrapaddicted.se

Fancy Pants är ett företag som alltid levererar produkter i mustiga färger med mjuka mönster. Företaget har funnits på marknaden i många år och det blir bara bättre och bättre. Nu i höst har de bla släppt en höstig serie som heter All Fall. Det är papper i höstiga färger fast de passar lika bra till vilka foton som helst. Serien innehåller flera dubbelsidiga mönstrade papper, overlays, ett ark med strips och ett ark med citat och journalingkort. Dessa är helt fantastiska med kloka tankvärda citat från många kända personer. Lika fantastiska är Fancy Pants Glittercuts. Det är dekorationer på plast och så är de färglagda och glittriga. De är så snygga så man svimmar! Här finns hela serien med papper och journalingkort och här finns alla Glitter Cuts.

Först ut ett härligt sommarminne. Sonen njuter i hängmattan hos min syster. Jag ville ta upp de varma färgerna från fotot och valde en baksida från serien som bakgrund. Två små remsor papper varav den ena från strippapperet. En given journalingruta och så pricken över i:et med en härlig Glitter Cuts.
Pappersbitar från hela serien och så ett härligt journalingkort i hörnet. Det är både bak och framsidor på papperen. Med såna här papper har man hur många kombinationsmöjligheter som helst i sitt skapande.

Här har jag använt en overlay som jag gjort om att passa till det mindre formatet. Jag har klippt den i två bitar och pusslat ihop. Klister och skarvar har dolt under journalingkort och blommor. Blommorna filtblommor som är jättegamla - jag ramlade på påsen nu och de hamnade visst på varenda layout. Bradsen är glittriga och kommer från MM:s Falala serie.

Fröken Rabarberblad i egen hög person. Ett foto som bara är vacker och då passar det med vackra produkter som Glitter Cuts och så ett träffsäkert citat.

Så här ser vår familj ut varannan helg då vi har ett extrabarn. Det är mysigt och roligt och den här dagen i svampskogen var ett extra härligt minne. Den här gjordes sist och det blev små bitar från resterna och det är ju också ett sätt att scrappa. Det gröna är verkligen skogsgrönt och så perfekt till utflyktsbilder.

Tuesday, October 28, 2008

Tingtura stämplar

Jag fick förmånen att skapa med stämplar från Tingtura Design. De har sponsrat Scrappiz och jag har visat dessa layouter på bloggen där. Det var riktigt roligt att jobba med motivstämplar även om färgläggning inte riktigt är min grej.
Att jobba med motivstämplar är inte något jag brukar göra men när jag såg Majaronis stämplar så flödade idéerna. Detta är verkligen härliga stämplar som är både tuffa och fräna. Det är motiv som får mig att färdas till sagornas värld där jag möter både prinsessor, grodor, pirater, älvor och magiska svampar. Jag har fått en liten del av många fina figurer och vill verkligen rekomendera er att pröva dessa unika motiv.
Till serien hör en massa småstämplar. De är både roliga och fräna och här har jag skapat egna dekorationer med motiven. Jag har stämplat och stansat ut cirklar i olika färger. Det lekfulla i fotot ville jag förstärka med lekfulla motiv och färger.

Piratstämpeln var ett måste när jag hade ett piratfoto. Det är min dotter som är på väg till sin dagmamma på maskerad. Under dagen hade de målat sig i ansiktet och jag har sett ett kort på hur tuff hon var med skägg och mustasch. Jag har målat dit på mitt foto med genom att måla på OH-plast och fäst på fotot med limpenna. Även här är piraten stämplad på OH-plast. Jag tycker det är så bekvämt att göra det när man ska använda det på layouter för det är lätt att pröva sig fram var motivet ska sitta. Jag fäster med limpenna eller gömmer en bit plast under en dekoration. Den lilla älvan tyckte jag också passade på den här layouten. Kanske är det Kapten Krok och Tingeling.


Detta är mitt allra första försök med färgläggning av stämpelmotiv. Jag har målat med akvarellpennor. Jag klippte ut motiven och skapade en sagoskog som bakgrund. Jag har ritat träden, gräset och månen på fri hand med svart penna för att det ska se stämplat ut.
I serien finns det en jättefin liten grattisstämpel som bara skrek om att få bli ett kort. Som kompis fick den också sjörövaren med papegoja. Jag har stämplat den på OH-plast och sen spegelvänt den för att få den på rätt håll.


När man har foton som nästan gör ont i magen för att de är så fina måste man göra layoten enkel. Jag ville behålla soligheten och valde ett gult papper. Texten "min skatt" och de små blommorna är stämplar från Majaroniserien. De små blommorna är så fantastiskt fina - som ett litet fyrverkeri. Fast Sara sa att det såg ut som stjärnströssel och det är ju ännu finare. Lite stjärnfall på min underbara son!

Wednesday, October 22, 2008

Fyra layouter på två timmar





Detta är vad jag gjorde i måndags på vår scrapträff. Det är kul att scrappa!!!!

Tuesday, October 21, 2008

Tokscrappat i helgen









Jag får ibland kreativitetsbehov av stora mått. Detta händer ofta när jag är stressad och har fullt upp som det var förra veckan. Jag hade så mycket i huvudet men orkade inte scrappa på kvällarna fastän jag så väl hade behövt det för att må bra.


I lördags fick jag dock en stund på eftermiddagen när våra barn + vår lilla extratjej cyklade till affärn för att handla. Det är några kilometer så det skulle ta en stund. Jag satte fart och bara scrappade loss. Sen fortsatte jag när barnen somnat och det blev flera sidor.
Detta är enkla snabba sidor som jag bara har gjort. Det är foton från små händelser i våra liv som jag tycker om att bevara och det är så roligt att det får vara så enkelt och helt ok. Jag laddar lite energi för fantastiska papper från Fancy Panths som jag fått från Scrapaddicted. Jag har många fina kanonfoton för dessa layouter men det behövdes en tokscrapperiod som urladdning.
Imorrn kommer det mer layouter från scrapträffen i måndagskväll. Jag kom inte förräns strax innan 20:00 men på de knappa två timmar jag var där hann jag med 4 layouter. Det ni!!!




Friday, October 17, 2008

Jag just nu




Så här ser jag ut idag. Fotot är taget av Benjamin i eftermiddags. Härfärgen är ny sen en vecka liksom den röda jackan. Känns som att jag blev ny hela jag.

Thursday, October 16, 2008

Tyll och stämplar








Jag har skapat lite av sommarens bilder och de har passat in på olika artiklar på Scrappiz.

Det är stämplar på olika sätt och så tyll.

Tuesday, October 14, 2008

Jul med Making Memories

Snart är det jul och då är det ju bra att ha scrappa lite av förra årets högtider. Making Memories julserie för året är väldigt härlig och innehåller mängder av papper och dekorationer som passar så bra ihop. Jag är just nu tokkär i brads och stickers och det finns så jag blir nöjd.

Några glimtar från förra årets jul kommer här. Det var lättast att göra bilderna svartvita så att papperen fick blomma ordentligt.
Serien heter Falala och hittas hos Scrapaddicted.