Tuesday, November 25, 2008

Pepparkaksbak i nymålat kök

Min pepparkaksbagare i full fart. Man ska tydligen ha mjöl över hela sig när man bakar. Det är så roligt för vårt kök börjar långsamt förändras och bli färdigt. Här ses väggen med nymålad panel och tapet. Det kommer bli ett väldigt ljust och lantligt kök när allt är färdigt.

Monday, November 24, 2008

Sjuk och kalas

Jag har varit sjuk i flera dagar och det är inte roligt. Fast jag behövde få koppla av hjärnan ett tag märkte jag. Jag blir så trött av att tänka hela tiden. Det är så mycket att hålla reda på som lärare både planeringar och uppgifter osv. Man måste också formulera sig bra varje dag och varje stund. Jag längtar efter att skriva och formulera mig och fila på orden men så fort jag sätter mig framför datorn eller med en penna i handen drar jag bara en suck av trötthet. Hjärnan orkar inte mer. Jag orkar inte ens svara på inlägg i forum eller på mail....

Hjärngympa för att få igång den trötta klumpen kanske???

I helgen har vi haft kalas för vår stora kille. Han fylller 8 i dec men vi firade nu. Han har länge tjatat om tv-spel och önskat och önskat. Fast han har å andra sidan inte trott att han skulle få det för hans föräldrar har pratat så negativt om fenomenet tv-spel och särskilt då Star Wars där man faktiskt skjuter.

Så här glad blev han när han fick sitt efterlängtade spel. Själva konsolen fick han dagen innan och vi hade plockat upp den och satt i tv:n men han upptäckte den inte trots att han satt en timme och tittade på barnprogram. Vi bad då honom att städa och damma tv:n och hyllan. Det gjorde han och suckade högt. Han dammade tv:n först sååå noggrannt och tyckte det räckte men vi sa att hyllorna också. Det stönandet hördes ut på gatan. Då hittade han handkontrollen och insåg att det faktiskt var ett Playstation där. Han dråsade i golvet och fick ont i huvudet av lycka. Kan ni gissa vad Benjamin har gjort i helgen??










Tuesday, November 18, 2008

SEI Glitzmas från Scrapaddicted

Jag är så glad att jag upptäckt Scrapbooking för det ger mig så många tillfällen till glädje och fascination. De här papperen från SEI har förgyllt mitt liv i en vecka nu. Det är papper som får en att tappa andan för de sprakar, gnistrar och skimrar omvartannat. Det är jultema med snöinslag men det går att göra annat som en höstlayout. Dessa papper är mönstrade på båda sidor vilket borde vara straffbart för hur ska man kunna välja sida när båda är lika fina. Den ena sidan har glitter, folie eller lackade detaljer och den andra sidan har fina diskreta mönster. Här finns alla papper i serien.

Bakgrundspapperet heter Let it glow och först tänkte jag ta bort julgranskulorna och bara göra en vinterlayout men så kom idéen om önskelistetemat då det är något som tjatas väldigt mycket hemma nu. Födelsedagen är om några veckor och så jul sen. Papperet har lackade detaljer och det är en liten upptäcktsfärd att se alla små mönster och detaljer Jag har som dekoration runt fotot använt en tag från 7G, en liten bit av SEI papperet som heter Sparkle all the way, hjärta från Heidi Swapp, band och thickers från American Crafts. Snöstjärnorna är från Making Memories.

Här har jag använt baksidan till All is merry and bright. Jag har igen använt baksidan på Sparkle all the way. Det röda är också ett SEI papper med härlig struktur och heter Ruby. Bokstäverna är thickers och snöstjärnorna är i filt som jag färgat med svart stämpeldyna. Bingbrads och blingstenar fick bli det lilla extra.

Bakgrundspapperet heter Winter Glitterland och det rödvita bakom fotot heter Sparkle all the way och jag har använt baksidan. Det här papperet var så vacker så det fick bli bakgrund till en av mina favoritsånger. Jag hade valt ut det här fotot innan men när vi sjöng den här sången i kyrkan sist jag var där så var layouten klar. Jag har lagt till några orange remsor från Scenic Route. Blommorna är gamla och den vita är glittrig precis som detaljerna i bakgrundspapperet. Här finns den fast i en annan färg.

Jag hittade ett gammalt foto från ett fotografbesök julen 2005. Det är en liten Miriam som var lika charmig då som nu. Papperet heter 12 days och Glitzmas och de svarta detaljerna är lackade. Ett urläckert papper som inte behöver så mycket dekorationer utan måste få skina av sig själv.

Det här pappert är lekfullt och fantastiskt vackert. De silverfärgade snirklarna är av metall och blänker så fint. Papperet heter Sleighbells blinging och passar till snöbilder. Vi hade snö under Allhelgonahelgen och barnen var ute och busade. Fotot är ett fångat ögonblick och det lyckliga ansiktet ville jag förstärka i layouten. De små bitarna runt fotot är diverse spillbitar och så baksidan av All is sparkle ännu en gång. Jag har klippt ut en egen snöstjärna och så en titel i vitt för att ge mer känsla av snö. Thickers från American Craft.

Friday, November 14, 2008

Underbar fredag

En underbar fredag lider mot sitt slut. Underbar och härlig trots att regnet bara öst ner och allt är grått och lerigt. Jag hade en förmiddag hemma med scanning av layouter gjort till Scrapaddicted. Vår nya diskmaskin kom och jag åkte sen till Finspång för en lunchdate med en ny bekantskap. Vi har träffats en del i kyrkan och det är en tjej som det är lätt att prata med och lunchen var så trevlig. Tänk vad mycket energi det ger att få sitta ner och äta god mat och bara prata om livet, drömmar, sorger och allt annat. Den timmen kommer jag leva länge på.

Efter lunchen var det dags att hämta alla barnen som idag är tre till antalet. Det är en speciell känsla att ha hela baksätet fullt med barn som skrattar och busar med varandra. Trots att vi har vår extratjej bara varannan helg är hon en självklar del av vår familj. Jag trodde inte att jag skulle trivas med att ha många barn men det gör jag. Jag känner mig så rik när jag omges av alla dessa underbara människor som ger mig så mycket kärlek.


Det skapade idag går på temat skräp och udda scrapmaterial. Vi har tema återvinning på Scrappiz just nu och jag har skapat med disktrasor och nät från vitlök och avokado.

















Thursday, November 13, 2008

Julpapper och sorgsna tankar

Det har varit ett par hektiska och tunga veckor. Jag ska sammanfatta lite tankar om det tunga nån kväll snarast och försöka få ut det i en layout. Tankarna rör min pappa - det år 7 år sen min pappa gick bort och så förlorade en god vän sin man förra veckan - alldeles för tidigt. Jag inser igen vikten av att ta vara på det jag har och inte ta det för givet. Livet levs nu och är otroligt dyrbart. Jag har också läst en bok: Mig äger ingen av Åsa Linderborg Hon skriver om sin uppväxt och igen tänker jag på min egen far som inte längre är med oss. Min kärlek är så stor till honom och jag bär med mig minnet av honom varje dag. Jag litar helt på att han ser och känner mina tankar i sin himmel! Jag vill ha foton på honom från min barndom men vet inte hur mycket det finns.

Trots att det varit tungt scrappar jag på. Olika uppdrag har slutförts och jag ska visa resultaten här. Dels med sponsormaterial för Scrappiz räkning och lite andra tokiga projekt för vår blogg där. Sen har jag skapat flera layouter till en kurs jag hade förra veckan i Finspång. Så nu kommer det lite layouter och därmed blogguppdatering flera dagar på raken - bra va!

Jag börjar med lite julstämning genom Basic Greys fina julpapper för året. De kommer ifrån Scrapateljén som ni kan läsa mer om här. Som ni märker är det ett nytt format på layouterna. Jag fick papper som var klippta så här och jag blev så sugen på att göra layoutern i det lilla formatet så så blev det. Nu ska jag bara köpa lite plastfickor också så får de sitta med de andra layouterna i A 4 pärmen. Det blev mycket jul och lite sommar av dessa underbara papper.