Sunday, May 31, 2009

Morgonblommor

Det blommor i vår trädgård - och jag var uppe kl 7:00 i morse och njöt av morgonen och den friska luften.

Saturday, May 30, 2009

Retrofärger




Therese som jobbar med oss på Scrappiz utmanade oss för ett tag sen att scrappa i retrofärgerna orange, brun och grön. Eftersom brun är en vanligt förekommande färg i vår familj så var det roligt att scrappa med fokus på dessa färger.

Jag scrappar ofta i dessa färger utan att just tänka retro men dessa två kom till när jag hade detta i bakhuvudet. Den ena mer utflippad och den andra mer ren men båda med brunt, orange och grönt.

Friday, May 29, 2009

Fredagsskiss på Scrapaddicted

Varje vecka finns det en skiss på Scrapaddicteds blogg och den här veckan är det Helene som ritat den. Här är min tolkning:

Vecka 8 - scrappad


Jag har antagit min egen utmaning att scrappa mina veckobilder. Besökte bloggen Pencil Lines i jakt på inspiration och hittade en perfekt skiss till ett av fotona. Så där - en mer avklarad.

Wednesday, May 27, 2009

Dröm stora drömmar - Forma Hantverk


Här kommer en till layout med stämplar från Forma Hantverk. Fotot är taget utanför min dotters blivande klassrum. Hon är så glad och full av förväntan över höstens skolstart och här är hon på besök för att träffa fröken och klasskamrater. Jag har stämplat Dröm Stora Drömmar på en OH-plast och sen fyllt på med stjärnor i olika färger. Titeln är skriven med diverse rester av thickers.

Arga foton


Idag visar vi olika layuoter på Scrappiz med foton på våra barn när de har sina sämre sidor. Här finns artikeln.

Monday, May 25, 2009

Njut av livet - Forma Hantverk

Forma Hantverk har några väldigt fina textstämplar med underbara uppmaningar som denna - att njuta av livet. Att njuta av livet innebär mycket men i vår familj är det framförallt att ta oss tid att bada i vår badtunna. Det är så mysigt att sitta där i värmen tillsammans när kvällen faller runt omkring. Jag har skrynklat vellum och satt som bakgrund till fotona och dekorationerna. Jag stämplade textstämpeln på vitt då bakgrundspapperet var mörkt och jag ville skapa kontrast på layouten. Jag har sedan plockat upp det vita genom en spets, ett hjärta, en bit frill och knappar. Det skrynklade vellumet har jag häftat i hörnen som en extra effekt. Det sitter ändå för jag har satt fast det med bred dubbelhäftande tejp för den behövde något starkt för att hållas på plats och plattas till lite. Bakom fotona sticker det fram bitar av Pastell Småblommigt i grönt.

Sunday, May 24, 2009

Vecka 21

Åhh vilken underbar vecka - eller långhelgen var det väl som var bäst. Jag har verkligen fått smak på att vara ledig och ser fram emot att jobba bara tre veckor till och sen ha sommarlov. Det är dessvärre tre mycket intensiva veckor med avslut av det gamla och laddning inför det nya nästa termin. Jag ska byta skola och årskurs och kollegor och allt möjligt. Mycket nytt och spännande. Mycket sorgligt att avsluta och lämna. Nästa vecka blir det betyg i första hand. Sen blir det packning av mina grejer och sen blir det packning av allt som sexorna ska ha nästa år. Jag ska hinna hälsa på nya elever och ha föräldramöte samt ha avslutningsgrejer med både elever och kollegor. PUST!!!! Men jag tar en dag i taget så löser det sig.


Veckan som gått har varit full av gemenskap i familjen. Benjamin var sjuk i början på veckan och fick en dag följa med mig till jobbet. Efteråt åkte vi till favoritpizzerian för lunch. Miriam har varit på besök på skolan inför höstens skolstart och hon har varit så nöjd med sin lärare och klass. Det var avslutning med dagmammorna och barnen visade sina fina käpphästar. Miriams andra tand åkte äntligen loss, precis som förra gången hade den nya nästan helt kommit fram bakom. Vi bade badtunna på torsdagen och njöt av sommarkvällen. På fredagen hade vi en familjedag för att fira viktiga datum i familjen; telefonsamtal om båda barnen och den dag vi mötte Miriam. Vi åkte först till badhuset i Finspång, sen vidare till Norrköping för lunch på Kina restaurang. Vi shoppade en stund och sen åkte vi till Söderköping för efterätt på Smultronstället. Resten av helgen har vi varit hemma och klippt gräs och pysslat om växter. Peter har avslutat ett gammalt projekt runt sandlådan - det blir så fint!

Saturday, May 23, 2009

Svårscannad layout

Jag har scrappat på ett sånt där papper med mönsterkant. Det är ju egentligen ett 12 x 12 papper men jag gjorde om det till A4. Men det var svårt att scanna upptäckte jag. Det är rakt i verkligheten - alltså fotot sitter rakt på papperet som det inte ser ut på bilden.
Layouten handlar om Benjamin och hans kompis som "fikade" grillad kyckling en lördag när de åkte skridskor i flera timmar trots att det var många minusgrader ute. De behövde väl något rejält i magen efter en sån ansträngning. Såna här små saker är sånt som gör livet med barn helt underbart. De har inga hämningar eller föreställningar om vad man ska göra och inte. Är man sugen på grillad kyckling till fika så äter man det. Jag vill också leva livet så!

Käpphästen


En av sakerna som barnen visade upp i tisdags på dagmammeavslutningen var deras käpphästar som de pysslat med under våren. De har haft tema Gullan Bornemark sånger och övat och spelade upp många olika sånger. En klassiker på temat är ju den om den lilla hästen. Jag bad Miriam ta fram hästen så att vi kunde ta kort en kväll hemma och hon började springa runt och sjunga. Jag hade tänkt mig att hon stod still och att jag skulle kunna välja en bra vinkel med ljuset på rätt ställe och skärpa där jag ville osv men det gick inte. Jag fick en fartfylld föreställning som jag njöt av. Jag älskar såna här bilder på henne - liv och lust i både klädval och leverne!

Thursday, May 21, 2009

Maya Road journalingtags


Maya Road gör alltid lite udda och roliga dekorationer. Det senaste har varit olika journalingprodukter i frostig plast. Vi visar olika sätt att använda de på på Scrappiz idag. Här är min layout. Jag slog på stort och tog två av de dyrbara dekorationera. Ibland är det så att saker är så fina att man inte törs använda dem. Då är det bra att få en utmaning att göra något och våga ta i ordentligt!

Wednesday, May 20, 2009

Polisbesök nr 2


Idag blir det en layout med foton jag scrappat förut och det faktiskt två gånger förut. Den ena varianten har jag visat här. Det är alltid lika roligt att scrappa samma foton på olika sätt - det finns så oändligt många olika sätt att scrappa på och inget är mer rätt än nåt annat. Det är en av anledningarna till att jag älskar den här hobbyn så mycket.
Imorrn blir det Finspångsträff i kyrkan. Vi börjar redan kl 10 och kör några timmar. Ett perfekt sätt att spendera sin lediga dag på. Särskilt när jag idag kom hem efter halv sju från jobbet.

Tuesday, May 19, 2009

Jag glömde kameran hemma!!!

nu ikväll när det var avslutning för Miriams dagmammeprojekt eller vad man ska säga. Vi var in våldsamt vacker skog där barnen sjöng för oss men kameran var hemma. Jag såg bra bilder med perfekt ljus överallt - snacka om att vara skadad. Det var verkligen synd för jag hade sett fram emot att testa nya kameran i skogen. Förra året var det svårt att få bra bilder så nu hade jag planerat att ta bättre bilder. Jag tog några bilder ändå med mobilen så att tillfället i alla fall finns kvar - nåt foto går att framkalla. Det är alltid bra att sånt här händer så att man verkligen värdesätter alla gånger jag släpar med kameran - i både tid och otid.

Här kommer en layout som legat länge utan maskinsömmar. Jag ritade först streck med pennan men det blev skitfult så jag försökte dölja det med symaskinen. En riktig man tar vad man har layout och särskilt som man haft länge i lådorna. Flera av grejerna är många år gamla.


Monday, May 18, 2009

Vecka 9 scrappad


Jag börjar inse att jag får lägga på en rem om jag ska scrappa alla veckobilder. Än så länge går det ju alldeles utmärkt att ta fotona och göra i ordning bilderna. Jag har däremot inte scrappat så många än. Men jag gillar ju utmaningar.

Älskade kvällsol


Jag är så glad att våren är här med det underbara kvällsljuset som målar mina älskade barn i gyllene färger.

Sunday, May 17, 2009

Vecka 20 - igen


Jag var lite för ivrig förra veckan eller så får vi skylla på att tiden går så fort så man inte hinner med. Nu är det v 20 och inte då.
Den här veckan var först väldigt fotofattig men så kom söndagen med strålande väder och härligt ljus.

Jag hittade Benjamin på golvet i köket spelandes på sin blockflöjt. Efter förra helgens konsert har inspirationen varit på topp för spelandet. Han satt då och spelade igenom hela boken.
Miriam var traditionsenligt med sina dagmammor på en gullviveutflykt på tisdagen så hela veckan har vi njutit av de vackra blommorna. Miriam njuter av alla blommor i trädgården och Benjamin cyklar som en tok -jämt. Jag var på besök i skolan där de övade in ett avancerat dansnummer på rasten. Vi har grillat tre kvällar den här veckan - underbart! Jag var förbi tomatodlingen för att köpa ägg, gurka, saltgurka, tomater och gurkplantor till växthuset. De har massor med närproducerat i sin lilla butik-helt underbart. På söndagen var det söndagsskolans avslutning där barnen fick spela sina instrument om de ville. Som vanligt gick också alla barnen förbi ljusträdet för att tända ljus och be. Det är så härligt och fint att se alla barn rusa dit söndag efter söndag. På eftermiddagen när vi lämnat vårt extrabarn så åkte Miriam och jag förbi en maskrosäng och hon gick med på att stanna och fota en stund. Det blev många härliga bilder!!!

Galna cykelhopp


Det är sånt här min son gör så fort han är ledig just nu. De har ett hopp utanför huset som de bygger upp med en plåt och stenar sen har de ett hopp nere vid fotbollsplan som är två grushögar. Där kör de i världens fart och idag var jag med och tittade. Jag lyckades fånga honom och få häftig oskärpa på bakgrunden och helt ok skärpa på Benjamin. Sportfotografri är inte det lättaste men roligt!

Saturday, May 16, 2009

Träffscrappade layouter


Jag och Annica träffades i kyrkan i torsdags och hade några kreativa timmar med mycket prat och gemenskap. Jag scrappade som vanligt några riktiga snabbisar i enkelformat. Små avtryck av vårt vardagsliv som jag älskar att scrappa.

Friday, May 15, 2009

Hjärtmirakel

Miriam är en sån upptäckare som hittar och blir förtjust över både det ena andra. Det kan vara ett rostigt grillgaller, för små skor eller fina blommor. Idag kom hon helt överlycklig med detta pärlband av hjärtan. Det såg verkligen ut som hon aldrig sett något vackrare. När kameran kom fram tog hon på sig den coola looken men ändå. Jag har försökt att få fram hjärtana genom att göra fotot svartvitt och bara hjärtana i färg. Jag kanske kan försöka fota i ett varmare ljus imorron. Går det inte så är det ett härligt minne i alla fall. Tänk om man kunde ha barnens förmåga att upptäcka och glädjas över små mirakel i livet?

Basic Grey Lime Rickey hos Scrapaddicted

Basic Grey är ett företag som man både älskar och hatar. Jag älskar dem för att de tillverkar så olika serier med så oändligt många produkter som matchar perfekt till deras papper. Jag hatar dem för att de producerar så mycket som man bara vill ha, om och om igen. Serien Lime Rickey är en härlig explosion i färger och mönster. Glada, klara färger som gör mig på strålande humör. Papperen är mångsidiga, inte dubbelsidiga utan de passar till allt. Tillbehören är lika färgsprakande och du kan välja brads, knappar, rubons, stickers, bokstäver och figurer allt efter tycke och smak. På Scrapaddicteds blogg kan du läsa utförligare beskrivningar om layouterna.

Här finns alla produkter i serien Lime Rickey hos Scrapaddicted.







Tuesday, May 12, 2009

www.stellas.nu sponsrar Swescrap








Jag fick för ett tag sedan ett härligt paket från Stellas.nu Det innehöll papper från Making Memories i storlek 8x8", journalingblad från Prima, blommor från Prima - Wildflower och små ramar från Melissa Frances.
Det var papper och dekorationer som andades vår och lekfullhet. I kitet med papper från Making Memories finns det många härliga papper i flera färger. Ett papper är runt och ett annat har en taggig kant. Några papper har ustansade hål och figurer i och en del är bara enfärgade eller mönstrade. En härlig blandning med andra ord. Blomblandningen från Prima är lika härlig - massa olika blommor i skiftande färger och mönster. Tack Stellas för att ni sponsrar Swescrap.

Sunday, May 10, 2009

Vecka 20

Idag är kroppen helt slut. Vi började dagen med att arbeta i vår lekpark. Jag öste och körde sand i flera timmar. Sen efter middag och en liten vila blev det mer arbete i vår trädgård; gräsklippning, buskplantering, frösådd, krukbärning m.m. Efter en dusch och en skön stund i soffan ska det bli väldigt skönt att sova.


Veckan som gått har som vanligt varit fylld av vardagliga guldkorn. Miriam har målat mycket med nya tuschpennor. Glassbilen kom och vi handlade. Det har regnat massor och rabarbern har vuxit sig ätklar. Benjamin fick äntligen gå till skolan i torsdags efter över en vecka hemma. Vi besökte lekparken i Bruksparken i Finspång på fredagen. Benjamins jobb är att bära ut sopor och det går ju bra med cykeln. En härlig stund i kvällsolen, musikskolans 60-års konsert på lördagen och så arbetsdag i vår lekpark.

Saturday, May 09, 2009

Underbara barn!

Att sitta och gå igenom bilderna är en underbar stund för mig. Jag fylls av glädje och tacksamhet över all rikedom våra liv rymmer. Den största rikedomen är våra barn det går aldrig att komma ifrån. De är det bästa som hänt oss och är det absolut viktigaste i våra liv. Det är så fantastiskt att få leva flera människor i en familj varav några är barn. Jag trodde inte att jag skulle älska så mycket att vara mamma till även stora barn. Bäbislängtan var lätt att förstå men att leva tillsammans med en 8.5 -åring och en nästan 6-åring med allt vad det innebär av uppkäftighet, trams, knasiga idéer, kompistryck, massor av aktiviteter och motstånd mot pussar och fortfarande vara så full av kärlek och fascination över de människor som vi fått förmånen att bli föräldrar till hade jag aldrig kunnat ana. Här är jag nu i alla fall och mina barn är min stora glädje och stolthet. Två bilder tagna nu i veckan som ger en liten glimt av livet tillsammans med dem. Benjamin på en liten cykelrunda på vägen i kvällssolen och Miriam grimaserande över den sura rabarbern. Livet är härligt!





Friday, May 08, 2009

Annonsutmaning för Swescrap



Helene skickade ut en annonsbild till oss som skapar för Swescrapbloggen och jag antog utmaningen på en gång. Jag blev utmanad och inspirerad av både form och innehåll. Ni ser att jag av allt - både former och mönster och text. Budskapet träffade mig lite extra. När jag såg bilden och läste texten insåg jag att det är precis vad jag behöver höra just nu. Det är mycket olika tankar och drömmar som snurrar i huvudet men jag vilar i att de uppfylls när tiden är inne. Den här texten blev en viktig påminnelse om att drömmarna är en viktig del av processen. Dessutom gör de livet väldigt rikt.


Wednesday, May 06, 2009

Maj Månadspaket från Scrapaddicted

Månadspaketen från Scrapaddicted är alltid en stor inspirationskälla. Majs paket är soligt och färgglatt. Det innehåller mönstrade papper från både Cherry Arte, Fancy Pants och Color Conspiracy. Med i paketet följer också ett härligt band med bollar på och matchande cardstock. ScrapAddicteds paket räcker till många alster. Jag har gjort fem layouter och ett kort och jag har faktiskt papper över. Ett enkelt kort med de underbara scalloped papperen från Color Conspiracy. Det är egentligen större men jag klippte och klistrade så att det passade på kortet.
Mera härliga scalloped papper. Jag har överlappat tre olika papper och skapat en större fotomatta. Det orange papperet är inte riktigt så knalligt i verkligheten. Titeln är utsansad med QK Blossom. Hjärtat är en stämpel från Easer som jag stämplat på OH - plast för att kunna placera den var jag vill. Som en sista touch klistrade jag dit bollfransen.
Till den här layouten har jag använt papperet från Fancy Pants med olika remsor på. De remsorna har sommartema vilket inte passade mina foton men baksidan var gul och fin och passade perfekt. Jag skapade långa band med min Dymo; den ena med bokstäver och den andra med siffror. Titeln är igen QK Blossom.
Ett fantastiskt papper från Cherry Arte fick bli scrappat ensamt. Det var så fint mönstrat med sina blommor. Jag gjorde en fotomatta av ett scalloped papper och använde ett Easerhjärta igen. Den här gången har jag spegelvänt det vilket är lätt när man har stämplat på OH-plast. Jag målade i lite med Sakura Glace penna.
Ytterligare en layout om skolan. Det är ett papper från Fancy Pants som jag använt både fram och baksida på (grönt och prickigt). Stämpeln med titeln kommer också från Easer och är precis som de andra stämplad på OH-plast. Jag har klippt två småbitar av scalloped papper som dekoration bredvid fotot.
Till sist var det dags att scrappa med resterna. Det blev småremsor från nästan alla papper i paketet, bollfrans och bokstäver QK Studio.

Tuesday, May 05, 2009

Veckans Swescrapskiss



Ännu en härlig skiss av Helene där layouten handlar om familjens färgglada kläder.

Monday, May 04, 2009

Supersnabbscrappat

Jag har under helgen bara scrappat precis innan jag ska gå och lägga mig vilket faktiskt har resulterat i supersnabba layouter. Jag trivs med att scrappa så och hoppas att jag kan inspirera någon till lite okomplicerat skapande. Det är fortfarande mitt paket från Studio Calico som jag använder i stort sett - det passar ju så bra ihop allt. Det värsta är att det tar så lång tid innan det kommer över Atlanten. Jag har dreglat på nästa paket men det kommer ju inte än på länge.



Idag kom det dock ett paket från Crimson med nya foton och imorrn hoppas jag på ett DT -paket från Jane - det blir härligt! Jag trodde det skulle ha kommit idag så jag hade sparat lite scrapsug - det får väl kanaliseras i några enkla snabbisar idag med.

Sunday, May 03, 2009

Clownföreställning


Alldeles nyss fick jag och Peter en liten privatföreställning av dessa fantastiska clowner. De rekomenderas verkligen - de kör shower här i trädgården när det passar - kom förbi vettja!

Vecka 18


Vattkoppor, magsjuka, valborgseld och massa tid i trädgården med spaden i högsta hugg. Fotboll för Miriam, byggprojekt i trädgården, lördagsgodis och lite lek i sandlådan. Mest av allt har båda barnen spenderat veckan i soffan. Det är ofattbart att ens aktiva barn inte orkar mer än vandra från sängen och soffan och detta under flera dagar. Men nu börjar de äntligen återvända till livet båda två.