Monday, June 29, 2009

Renovera


Tänk - både Peter och jag är med på bild och inga barn alls. Foton från målning och tapetsering i vintras och några tankar om vårt långsamma renoveringstempo. Kul att scrappa såna här foton och i dovare färgställningar. Jag har utgått ifrån en skiss på Pencil Line där formen var just den här som var på papperet.

Sunday, June 28, 2009

Bonusbilder från veckan




Vecka 26


Sommarveckan med stort S. Vi har badat, badat och badat och haft det underbart ledigt tillsammans. Miriam var på röntgen hos tandläkaren och allt såg bra ut med de utslagna tänderna. Smultron finns det mycket av i vår trädgård och vi samlade skatterna på strån. Vi tog en cykelutflykt och besökte Julia på Lövnäs. Sommar när det är som bäst helt enkelt!

Saturday, June 27, 2009

Om känslor


Den här layouten gjorde jag på Anna helgen och den är inspirerad av Helenes layout som du hittar här.

Friday, June 26, 2009

Scrapaddicteds fredagskiss v 26


En underbar skiss av Helene på en layout med barnens favoritmat. Nudlar heter ramen på japanska och de vet inte om något annat namn. Miljöskadade barn!

Thursday, June 25, 2009

Scrapträff utan foton.....

.....sicket antiklimax. Mycket kan man glömma men inte foton. Jag gjorde två layouter ändå och har nu satt fast foton på dessa. Men trevligt hade jag det i alla fall vilket är huvudsaken och nu laddar jag för en träff igen på tisdag


.


Idag tog vi en cykeltur - så underbart!! Miriam är så duktig att cykla långt. Hon trampade på uppför backar och höll både fart och balans på gropiga grusvägar. Hon har en lite för stor cykel vilket underlättar när man ska cykla långt så man får lite mer fart med hjulen. Den lilla pricken långt fram på vägen är Benjamin - han hade en väldigt fart nerför backarna!

Picnic på balkongen

Det är så härligt att se barnens påhittighet och att de har så kul tillsammans. Det har tagit flera dagar att upptäcka det men det är verkligen värt mödan.

Man tager vad man haver....


Scrappade igår och det var så skönt att få ur sig lite kreativitet. Det bästa av allt är att jag gjorde den här med bara bitar och grejer som låg och skräpade på bordet och så blev jag så nöjd med layouten. Jag har haft lite skapartorka inför dessa veckobilder så att jag blir nöjd är en stor och härlig bonus. Nu ska jag snart åka iväg till Finspång för lite scrap igen i goda vänners lag. Jag har packat lätt med senaste månadspaketet från Studio Calico vilket alltid triggar mitt skapandet så det blir garanterat en trevlig kväll.


Tuesday, June 23, 2009

Så skönt med sommar!!!


Vilken underbar sommardag vi haft. Jag har både klippt högt gräs i diket och varit i Finspång och ätit glass samt spenderat några timmer på stranden. Lyckades få Benjamin att stå framför kameran i kvällssolen och precis som han ser ut känner mig - fri och lycklig!!!

Käpphäst med grönt Forma papper


Jag skapade den här sidan för ett tag sen. Fotona har jag visat här i bloggen och jag gillar de så mycket med härliga Miriam som dansar med sin käpphäst. Jag har scrappat med ett av Forma Hantverks egna papper. Jag har softat layouten med vellum och vita bokstäver och band.

Monday, June 22, 2009

Fredagsskissen v 24




I fredags var det dags för skiss igen hos Scrapaddicted. Jag gjorde tolkning hos Anna och det var roligt att göra en sida om mig själv. Jag har skrivit några tankar om mitt hår och mina frisörbesök. Skicka in ditt bidrag till Scrapaddicted så har du chansen att vinna ett fint pris.

Två veckors paus är nu slut!

Jag behöver scrappa kontinuerligt för att må bra. Nu har jag inte packat upp grejer från min scraphelg hos Anna för två veckor sen. Det betyder att jag inte scrappat på så lång tid och det är rekord. Sist det hände var nog när vi hämtade Miriam 2004. Jag brukar känna abstinens och rastlöshet särskilt när jag är borta som på Torp och har tid över men i år har jag kunnat njuta av att bara strosa runt med barnen och prata med folk och gäster i vårt förtält. Jag har kollat mail en gång bara under hela veckan vilket också är rekord.

Helgen hos Anna var ju ruggigt produktiv och jag har skapat många saker som ska visas i olika sammanhang -skisser på Scrapaddicted och inlägg på Scrappiz. Dagens två layouter är just gjorde till Scrappiz. Det är dels att använda klockor vilket är så snyggt men som jag använder alldeles för sällan och så utmanade Petra oss att scrappa utifrån temat barnsånger. Jag gillar verkligen att göra enkla grafiska layouter som den med sången på. Jag har bara printat ut sångtexten och så två strippar papper. Fotot är ett sånt där härligt som inte har någon historia men som gör en glad. Att då kombinera med en av favoritsångerna just nu är så bra!!




Sunday, June 21, 2009

Nu är vi hemma!


En vecka har gått och det har varit starten på vår sommar. Vi har varit hela familjen på Torp för fjärde året i rad. Det är en underbar tradition som vi kommer fortsätta med år efter år. Det är barnen som står i fokus för oss och de har haft så roligt på möten och lek med kompisar. Vi har bott i husvagn och haft förtältet fullt varje dag med olika gäster. Syskon, vänner och föräldrar har kommit och fått mat hos oss. Rekordet var igårkväll när vi var 14 personer till kvällsmaten. Men det grillade köttet räckte bra till alla. Jag ska gå igenom bilderna och göra en veckobild med glimtar från veckan men här får ni en härlig bild från ett barnmöte. Det är barnmötena som är det bästa. Det är fullt ös med musik, sketcher och allvarligt prat. Det beror barnen på många sätt och alltid när vi kommer hem så spelas musiken dygnet runt. Deras och alla andra barns glädje smittar av sig på oss också och ger oss ny energi och kraft. Idag var barnen dock väldigt trötta efter veckans alla intryck - skönt att vi ska vara hemma och ta det lugnt nu.

Monday, June 15, 2009

Världens bästa humlefångare

Läckert papper från Basic Grey Lime Rickey. Dekoration från Chatterbox och Pink Paislee. Bokstäverna också från Chatterbox. En enkel snabb mysig layout.

Sunday, June 14, 2009

Vecka 24


Vissa veckor är det verkligen fullt av händelser - den här veckan är ett sådant exempel. Mycket har vi inte fotat heller men får kommas ihåg ändå. Benjamin var på utlfykt till Gamla Linköping på måndagen. Det var Miriams sista dagar hos sina båda dagmammor vilket var sorgligt. Miriam är så intresserad av att lära sig allt just nu. Det är både bokstäver, siffror och blockflöjt. Hon provar sig fram och kan spela flera låtar. Skolavslutning för Benjamin och hejdå till sin fröken. I höst blir det nya lärare i 3-4:an. På eftermiddagen åkte vi till mormor för att fira hennes födelsedag. Där var också kusinerna vilket var en rolig överraskning. På torsdagen var alla hemam utom jag. De skulle förbereda ett litet party på kvällen vilket fick förhinder genom en olycka på Viberga. Miriam slog ut en tand då hon snurrade på räcket vid kassorna. Det blev blod, tårar, fläskläpp och tandläkare men på kvällen var det ok. Det var badtunnefest med några av Benjamins kompisar från kyrkan. Grillade hamburgare och marshmallows och så tittade solen fram på kvällen. Miriam var bjuden på kalas och lupinerna blommar så fint på vår tomt. Jag har slutat på min arbetsplats och lämnat det bästa arbetslaget någonsin. När det regnar är det perfekt att bygga lego och i vårt kök finns det hur mycket plats som helst. På lördagkvällen var vi bjudna till vänner i Finspång. Barnen leker och vi pratar. Söndagen ägnades åt teaterövning för Peter och Benjamin. Jag var med på ett hörn och fotograferad alla skådespelarna.
Nu står den lånade husvagnen på tomten och imorrn packar vi för att åka på Torpkonferensen. Vi längtar hela familjen!!

Saturday, June 13, 2009

Första badet

Sista helgen i maj var det ju fantastiskt varmt så vi tog första doppet i sjön. Det var kallt men skönt tyckte barnen. Layouten är lite galen med den stora fågeln från BG Lime Rickey men så ser Miriam en aning knasig ut med sina simglasögon med imma på. Det prickiga papperet är ett Forma Hantverks papper.

Friday, June 12, 2009

Fredagskiss hos Scrapaddicted


Varje fredag finns det en inspirerande skiss på Scrapaddicteds blogg att utmanas av i sitt skapande. Den här veckan har Linda gjort skissen och så här blev min tolkning.

Thursday, June 11, 2009

Underbara Easer


Easer släppte för ett tag sen en ny kollektion som finns hos Scrapaddicted. Det är många härliga stämplar på blomtemat och jag har scrappat med två av dem. Den första är en enkel blomma som fick mig att tänka på vitsippor så den passade så bra till veckobilden med vitsippsbilderna. Jag har stämplat, klippt ut och satt en blingsten i mitten. Några swirlstämplar i grönt fick bli blad.
På nästa layout har jag stämplat med svart och sen stansat ut en cirkel med motivet och på så sätt gjort min egen dekoration. Jag klippte det röda papperet runt i lite vågig stil. Papper och dekorationer för övrigt på sidan är sånt där som låg och skräpade på bordet.

Wednesday, June 10, 2009

Vecka 23


Tiden och orken räcker inte till riktigt just nu. Det är mycket jobb och grejer på kvällarna men snart är det långledigt för mig.
Här kommer förra veckans bilder som är mycket vardagliga. Veckan som gick var verkligen en sån vecka där jag var lycklig över att hinna tvätta och diska. Huset är rörigt och ostädat fast vi överlever och flytar med i vissheten om att det blir bättre en annan dag. Veckan avslutades av en underbar scraphelg hos Anna Stenman och det gav mycket kraft och energi för en häktisk sista vecka. Det scrappades mycket och jag ler fortfarande över hur trevligt vi hade.

Thursday, June 04, 2009

Vecka 22

Veckorna rusar iväg och det är helt otroligt att jag bara ska jobba en vecka till innan sommarlovet. Idag har jag haft de sista lektionerna. Imorrn är jag ledig och åker till Anna Stenman för scrapträff hela helgen. Sen är det tre skoldagar med eleverna kvar - den första åker vi iväg till Söderköping för att äta glass med klassen, dagen efter ska vi städa skåp och umgås, sen är det avslutning och de två sista dagarna på veckan är det studiedagar med packning och förberedelse inför hösten.

SEN ÄR DET SOMMARLOV!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!



Veckan som gått har varit härlig trots att det var mycket regn och stress i början på veckan och så var jag sjuk - det händer alltid när jag är stressad. Vansinnigt ont i halsen och feber i några dagar. Jag är mycket tacksam för Ipren. Det blommar så vacker i vår trädgård nu och jag har varit uppe och fotat några mornar. På fredagen var det marknad i Finspång och då åkte barnen karusell och vi vuxna köpte soppåsar och pratade med folk. Helgen sen var ju hur varm som helst så det badades hemma i trädgården och i sjön. Benjamin hade också fotbollsmatch på lördagen i gassande sol vilket resulterade i en knallröd mamma.

Monday, June 01, 2009

Påskpynt med Pencil Line


Hittade en till skiss på Pencil Line som var rolig att göra. Jag har använt nya papper från Scenic Route som var så färgglada och fina!