Friday, October 30, 2009

Ett skitläskigt monster


Scrappiz igår så visade vi olika Halloweeninspirerade alster. Vi firar inte Halloween speciellt men jag hade ett foto på det här läskiga monstret. Det var roligt att bara ösa på med olika dekorationer på temat.

Wednesday, October 28, 2009

Höstfärger


På Scrappiz tidigare i veckan hade vi ett inlägg skapat med höstfärger. Jag gjorde denna. De varma färgerna är verkligen mina favoriter året om! Extra kul var det att hitta bokstäverna i trämönster som passade så perfekt till titeln. I år är första året Benjamin har slöjd och han är så exalterad över det, både trä och textil. Kul att han får att ritktigt praktiskt ämne att vila hjärna på och med möjlighet att glänsa!

Ännu finare barn!

Mina fina barn

Pink Paislees från Designat

Pink Paislees Amberroad är en fröjd för både ögat och saxen. Det är så lätt att skapa med produkter med finstämda mönster och färger. Amberroad har skördetema men det passar både till sommar och vinterbilder.
Här finns alla Pink Paislees produkter.


Foton från en sommarutflykt som jag och Miriam gjorde. Vi cyklade 1,5 mil. Det gröna och röda matchade skogen och hennes kläder.


Det röda papperet hade samma färg som Benjamins skridskohjälm. Fotot är bara fint och härligt så jag har inte tagit med någn journaling mer än datum och plats. Den amerikanska skördetiden innebär mycket tacksamhet vilket syns på de här produkterna. Tacksamhet hör hemma året om så även textdekorationer går att använda på vinterbilder.

Sunday, October 25, 2009

Vecka 43

En vecka med höstregn och mörka kvällar. Det är dags att spendera tid inomhus med varandra. Vår bil behöver lagning - avgasröret är trasigt. Jag hittade bilderna som Peter tagit för dokumentation av skadan och tyckte den passade så här i veckobilden. Benjamin hade spellektion med 8 andra trumpetare inne i Finspång och vi var med som åhörare. Det är imponerande att se att de är så duktiga redan. I torsdags var det skolfest för båda barnen. De hade båda väntat intensivt efter den kvällen och var så nöjda efteråt. Benjamin har fått läxa att öva koncentration på spel. Miriam och jag spelade memory när de andra var iväg på bandy. Jag gillar så hennes min när hon kollar vem som vann. Lördag är fotboll för Miriam och så blev det vintertid på natten. Vi åt lunch på Babylon och sen var det kalas på Knivsätter för Miriam. Jag passade på att scrappa hemma hela eftermiddagen.

Saturday, October 24, 2009

Monday, October 19, 2009

Vecka 39 - man kan känna värmen


Det är både skönt och jobbigt att titta på bilderna från Turkiet nu när det är så mörkt och kallt. Men jag väljer att tänka positivt och känna värmen och lugnet från en av våra veckor. Vecka 39 var en hel semestervecka med bad i poolen och vid stranden. Vi gick på stan, kollade ruiner och shoppade på marknad. Barnen hängde i baren och störde de som jobbade där men de tyckte nog mest att det var roligt. En dag hyrde vi bil och åkte upp i bergen och njöt av det vackra landskapet. Det var mycket varmt och stundtals väldigt svettigt men helt underbart!

Sunday, October 18, 2009

Vecka 42


En hektisk höstvecka. Peter hade en ledig måndag och städade hemma - då blev jag lycklig! Barnen skjutsades till skolan en dag och jag tycker de är så söta när de går över skolgården med alla sina väskor. Det är så mycket de ska hålla reda på och faktiskt så fixar de det.
Benjamin kollar klockan innan han sticker iväg med kompisarna. En stunds fotografering med fika efteråt blev det på torsdagen när solen värmde oss.
På fredagen var det premiär för Barda. Tillsammans med ostbågar var det en mysig stund. Lördag är träningsdag för Benjamin och den här veckan fick jag följa med och frysa. Men det var det värt för han är så duktig och älskar verkligen att åka runt på isen. Vi hann också klippa gräset och nu när gräsklipparen varit på lagning kunde Benjamin äntligen pröva att klippa. Han tyckte det var väldigt roligt så han körde hela gräsmattan. På söndagen var det utflykt till Bönergården där vi åt pizza och letade svamp. Vi hittade inte mycket men det underbara vädret gjorde oss på gott humör trots att svampskörden inte blev så stor.

En dag i skogen

Det blev en tur till skogen idag i det underbara solskenet. Det blev en del foton i skogen som jag gillar mycket. Jag som är sån skärpenörd är förvånad över att jag gillar bilder med mycket oskärpa och brus i. Känslan och ljuset förmedlas på ett härligt sätt och det är väl det som skapar kärleken till bilderna.




Saturday, October 17, 2009

3 märken


Det blev tre märken för Miriam i årets simskola. Supersnabbscrappat på träffen i Linköping i början av september. Jag gillar verkligen att scrappa så här enkelt.

Friday, October 16, 2009

Vecka 40

Jag börjar bli klar även med semesterveckorna. Igår kväll fastnade jag totalt i Photoshop vilket var härligt. Men arbetsdagen var seg med för lite sömn i kroppen. Tur att det var fredag.


Vår sista halva vecka i Turkiet och hemkomsten till frost, regn och kyla. Benjamin längtade hem för att börja på bandyträning. Lördagen fick ägnas åt att köpa skridskor och hjälm och så bar det iväg för första träningen som han längtat efter i flera år.
De sista dagarna på semesterna tillbringade vi mest vid poolen. Det hoppades, döks, simmades och utfördes allehanda vattenkonster av barnen. Vi vuxna löste korsord, lästa eller bara slappade i solen. En kväll tog vi en promenad ner till hamnen och stranden för att bada i solnedgången och äta på restaurang. Det var en helt oförglömlig kväll med så mycket energi i den nedgående solen och gemenskapen i vår familj. Jag är så tacksam för mina nära och kära!
Sista kvällen på hotellet var det trollkarlsshow som Miriam deltog i. Samma trollkarl hade varit där veckan innan och då fick Benjamin medverka i flera nummer. Han var otroligt duktig.

Thursday, October 15, 2009

Koll på klockan


En till pärla från tidigare i veckan. Benjamin fick en klocka när vi var i Turkiet och han gillar att ha en tid att passa.

Fler foton



Två härliga till. Jag får ta tillbaka det där om att jag inte blev nöjd. Men jag villa fota mer för det var så roligt. Jag köper de varsin tidning på pressbyrån som muta - vad säger ni om det?!

Höstfoton



Lyckades få med mig barnen idag på en liten fototur. Men jag blev inte nöjd och dessutom väldigt sugen på att fota mer så nu måste jag komma på en bra muta så jag får med mig dem imorrn eller på lördag igen. Håller tummarna för bra väder!!!
Det är också fascinerande att den bilden som jag bara tog i farten och som jag nästan var på väg att radera är den jag är allra mest nöjd med nu hemma vid datorn.

Wednesday, October 14, 2009

Så läcker kalender


En sån här vill jag ha! Den är så läcker! Den finns hos Designat för förbeställning.

Mera Basic Grey från Designat

Det går att skapa nästan hur mycket som helst med de här underbara papperen från Basic Grey. Här hittar ni alla papper och dekorationer som hör till serien.


Det här livfulla papperet heter Maple Sugar och passar så fint till en yster syster på lekhumör. Det lilla lövet är från ett ark med stickers. Titeln är skapad med överblivna vita bokstäver. Det är olika sort och kvalitet på dem vilket skapar liv och energi åt layouten.


Vissa papper är liksom färdiga och layouterna blir väldigt enkla samtidigt som de är avancerade. Det här papperet heter Cordovan är ett allt i ett papper. Jag tycker om papper med ränder i mönstret vilket underlättar journalingen. Jag valde därför att lägga papperet vägrätt. Jag försökte dekorera mer men det såg bara konstigt ut. Med papper av det här slaget går det fort att scrappa!

Tuesday, October 13, 2009

Mig själv med papper från Arkivet


Jag fick ett paket för länge sedan från Arkivet med det här fina stadspapperet från American Crafts. Uppdraget var att scrappa om mig själv vilket inte sker så ofta. Jag har här sammanfattat lite tankar om hur jag är idag jämfört med för några år sen. Slutsatsen är som rubriken lyder: Jag är förundrad över mig själv.

Sunday, October 11, 2009

Vecka 41


Jag ligger lite efter med mina veckobilder. Från semestern har jag alldeles för mycket bilder så det tar lite tid att få ordning på dem. När vi väl kom hem glömde jag bort att fota så det har konstruerats lite foton de senaste dagarna. Den här veckan är i alla fall färdig.
Det är verkligen höst och jag njuter av allt det vackra som naturen bjuder på. Det är röda löv, torra solroser, vackra pumpor på vår trappa och strålande höstastrar. Barnen går på frita i stort sett varje dag. Benjamin är fångad på morgonen med vattenpöl på marken och regnjackan i högsta hugg. Miriam blev plåtad på eftermiddagen när de lekte med nåt fascinerande byggset. Jag älskar att åka bil till jobbet och rondellen i finspång är en av mina vackra platser under färden. Miriam ska alltid hämta posten när vi kommer hem. Jag passade på att fånga mig själv på bild i solskenet. I helgen har vi firat den här lilla godingens 2-årsdag.

Friday, October 09, 2009

Ny tävling hos Designat!

Under oktober kan du skapa och skicka in till Designats tävling. Temat är Halloweenfärger och mer info hittar du här. Titta in för att både shoppa eller få inspiration till tävling.

Mer längtan tillbaka till semestern. Han somnade faktiskt här på stranden i eftermiddagssolen. Så skönt att se ett barn slappna av.

Thursday, October 08, 2009

Avlägset


Det känns onekligen väldigt långt borta nu med regnet piskande mot rutorna. Jag har aldrig upplevt ett hav så varmt - 28 grader. Stora härliga salta vågor!

Wednesday, October 07, 2009

Mer Indian Summer för Designat

Det går att skapa så mycket fint med Basic Greys Indian Summer collection. Serien som består av många mönstrade papper och dekorationer passar till alla delar av livet. I måndags var det kvällsol och sommarkänsla och idag är det vardagslivet som har blivit scrappat.


Här har jag dokumenterat en vanlig dag i vårt vardagsrum. Det är så här det ofta ser ut hemma hos oss: tvätt som ska sorteras, posthögar, två trötta barn som tittar på tv. Jag har klistrat bokstäverna på vitt papper och sen klippt ut dem så att de står ut mer på den mörka bakgrunden. Den fina fågeln är en woolie. Alla papper och dekorationer till den här serien finns här.

Många av papperen har mycket mönster med motiv från naturen. De är mustiga och härliga så jag ville ha med så mycket som möjligt på en layout. Jag stansade ut 4 cirklar från 4 olika papper. Jag valde vit bakgrund för att de skulle stå ut mer. Titeln skapades av två dymoremsor och klamrar från arket med elementstickers. Lövet är en woolie.

Sunday, October 04, 2009

Basic Grey Indian Summer från Designat

Innan vi åkte på semester fick jag ett härligt paket från Camilla och Designat så jag kunde scrappa lite på hotellrummet. Det är ju svårt att vara utan scrap i två veckor när man är fullständigt beroende.

Basic Greys Indian Summer är en fantastisk höstserie i varma färger. Basic Greys serier innehåller alltid många olika mönstrade papper och passande dekorationer allt är lika fantastiskt. Här finns hela serien med stickers, bokstäver, journalingrutor och papper.

Serien har ett ganska tydligt hösttema genom texter och löv men på mina layouter ser ni bara sensommarlayouter. Det är något alldeles extra med färgerna som passar till ljuset som finns i Sverige sensommarkvällar; det där mustiga varma ljuset som målar allt i guld.

Flera av papperen är nästan enfärgade - det är bara ett svagt lövmönster i bakgrunden. Papper av det slaget är så enkelt att arbeta med; bakgrunden har liv av sig själv och det behövs bara lite dekorationer för att gör det komplett.
Prova serien du med och jag lovar att du inte kommer att bli besviken!


Varje sommar tar jag foton på barnen på vår badplats. Det är roligt att se hur barnen växer och förändras. Jag brukar scrappa de fotona med papper från serie. Här är busdottern som fick en bakgrund med papperet som heter Emberglowe. Bokstäverna är både från arket med Elementstickers och bokstavsarket. Jag valde att blanda bokstäver i olika modell för att skapa lite mer bus och liv. Den underbara filtdekorationen heter woolies och är i flera lager med blingstenar, bara att sätta dit.

Sonen fick lite mer dova färger med en brun bakgrund som heter Dogwood. Bladrankan kommer ifrån arket med Elementstickers. Blomman är en woolies och var från början ett träd som jag kapade.

Kvällsol i ett gräsdike. Bakgrundspapperet heter Woodrose och jag har dekorerat med en grön rubon från en annan serie från Basic Grey, några fjärilar och gröna blingstenar.

En badkväll i kvällsolen med helt magiskt ljus. Bakgrundspapperet heter Maize. Bladranka från Elementstickers och blomman är en woolies. Ett vitt hjärta från Heidi Swapp fick skapa kontrast och kärlek.

Mysig lässtund på balkongen


En liftlayout från något nummer av Scrapbooking Trends. Ett mysigt minne från sommaren.

Friday, October 02, 2009

Vecka 25 scrappad



Ja nu är jag tillbaka på nätet igen. Min tysta frånvaro har berott på en två veckors semester till Turkiet. Vi har haft det helt fantastiskt underbart varmt och skönt. Barnen har badat och vi vuxna har löst korsord och läst böcker - med andra ord så har alla varit nöjda. Det blev en del bilder så jag har att göra nu. Scrapabstinensen är stor och igår kväll började jag plocka i min hörna för första gången sen i juli. Det resulterade i en layout med skräp som jag hittade - det var så roligt att bara ta det som låg och klistra på layouten.