Wednesday, December 30, 2009

Blandad kompott med REA fynd

I Designats webshop pågår just nu en fantastisk mellandagsrea där du kan göra många fina fynd. Här ser ni lite smakprov vad som finns. Passa på att shoppa till ett riktigt bra pris! Jag själv har lagt en order som jag väntar ivrigt på.


My Minds Eyes jul och vinterserie är så fin i lite fräcka färger. Det här papperet Winter Wonderland är fullt av granar i långa rader och jag har klippt två remsor som dekoration runt pepparkaksbaksfotona. En gammal röd frill och bokstäver fick avsluta layouten.
Det här är ett papper från Crates julserie och det heter Snow. Jag har märkt att jag ofta väljer grön bakgrund till mina layouter. Det passar alltid oavsett årstid. Idag blev det en kontrastblomma i orange. Den bruna bården hittar du här.

Till sist visar jag en layout skapad med bara cardstock. Jag har använt fyra nyanser av Bazzills Dotted Swiss. Den här cardstocken med sina strukturprickar är helt underbar att jobba med och ger layouten liv med små medel.

Monday, December 28, 2009

2009 års scrapfavoriter

Jag har precis gått igenom mina layouter och valt ut 10 favoriter från året som gått. Det är som vanligt svårt för å ena sidan tycker jag att alla ser likadana ut och att ingen sticker ut mer än nån annan men å andra sidan är ju nöjd med nästan alla.
Men några är jag mer nöjd med och det är de här:

Jag gillar den enkla och rena designen med tydlig triangel. Kombinationen av turkost och orange är också oslagbart.


Den här är skapad efter en skiss av Helene och hon gjorde en tolkning också. Jag gillar fotot och molnen som regnar hjärtan. Jag gillar också de tankar jag skrivit ner på layouten.


När jag gjorde den här var jag frustrerad och arg på en jobbsituation. Den är skapad som terapi och jag kommer ihåg hur jag öste på vackra kärleksfulla saker. Och ju mer hjärtan jag klistrade dit ju bättre mådde jag.


Fotot kommer upp sen på mina favoritfoton och papperet var så perfekt. Det är en laoyout där jag knappt gjort något mer än att klistra dit fotot.


Jag skulle vilja scrappa med flera mindre foton oftare. Här har jag fått med en serie foton som visar vägen fram till målet, målet och lyckan över det. Jag gillar också den enkla designen som ändå är effektfull genom skrynklor och sömmare.

En annorlunda layout vad gäller färger för mig. Den är skapad som ett DT-uppdrag. Jag gillar journalingen som skapades genom siffror och remsor. Den handlar om hur vi har blivit familj allteftersom. Första siffran handlar om hur Peter och jag träffades, 2:an berättar om bröllop och sen hur vi fick barnen och 5:an om vår väntan på nästa familjemedlem.

Den här är totalt kopierad av en annons som var en utmaning på SWEscrap. Det var hemskt roligt att göra och så gillar jag texten väldigt mycket. Det är något jag verkligen lever efter och jag har många drömmar som jag njuter av att ha som små skatter i mitt inre.

Den här är skapad efter en skiss av Diana på SWEscrap. Det här är nog den laoyout jag är allra nöjdast med från året som gått.


Enkelt är bäst och att bara plocka fina dekorationer tillsammans med ett foto är guld! Att det dessutom var en del gamla dekorationer gör det hela ännu roligare.
Det bekräftar att jag hittat min stil och det är en påminnelse till mig själv att köpa det jag tycker om och inte bli stressad över att det inte blir använt på en gång. Förr eller senare kommer rätt layout.


Tjoff, tjoff sa det när jag gjorde den här och det är så jag gillar att scrappa. Det här är en sån layout som det finns många av. Jag har min stil och det syns när man tittar igenom ett års skörd.

Sunday, December 27, 2009

Vecka 52


Det här var julveckan full av förberedelser för julen och så själva firandet av den härliga högtiden. Det var mycket plock och städ för att göra julfint i vårt hus. Vi pysslade lite gott som pepparkakshus. Samtidigt var det underbart väder och isbanan blev spolad så Benjamin flyttade ut med skridskorna på. Miriam väntade varje dag på att posten skulle komma med julkort. Granen blev klädd och massor av julklappar fylldes på under den. Jag lyckades få möjlighet att ta julfoton av barnen på själva julafton. Det måste vara det faktum att det var julafton som gjorde det möjligt för jag bara sa att jag ville det och de följde med ut. Nästa foto är också taget på julafton då Benjamin bygger på en av sina julklappar. Samtidigt har han Guitar Hero gitarren runt halsen och fotot får symbolisera hur mycket han och Miriam lekt med varandra den här veckan. De har också återupptäckt sina tv-spel och haft många trevliga stunder tillsammans. En annan rolig lek var att välta den stora kartongen som min julklapp kom i. Peter har köpt ett massagebord till mig och jag blev väldigt glad och överraskad. Kartongen har de lekt med i tre dagar nu. Man kan också vända den upp och ner och gömma sig under - en mycket rolig lek! På söndagen fick vi härligt besök av Julia och hela fotot får symbolisera att den här veckan har vi suttit många långa stunder vid köksbordet med tända ljus och pratat. Det har varit med varandra, med släktingar, med barnen och med en vän.

Saturday, December 26, 2009

Julbord med papper från Arkivet


Fina papper från Inkido och Making Memories som passar bra ihop särskilt med Kraft Cardstock. Foton från förra årest julbordsbesök i Tjällmo. Jag har också använt min favoritdekoration just nu - snöstjärnestansen från Martha Stewart. Jag har köpt den nyss tillsammans med en fjärilsstans som är så fin. Tänka sig att jag köper stansar! Och vill ha fler!

Det här är nog min sista layout för Arkivets räkning. Uppdraget var på ett år och året är snart till ända. Det har varit spännande att få lära känna ett nytt företag.

Wednesday, December 23, 2009

My Minds Eye från Designat


Förra året så möttes jag en eftermiddag av två underbara snögubbar med belysning och allt. Papper från My Minds Eye med vintertema passade utmärkt att scrappa detta foto med. Bokstäver från American Crafts och en journalingruta från Hambly passar bra till!

Monday, December 21, 2009

Vecka 51


Man ser på bilderna att det är dagar med lite dagsljus så här års. Men till vår stora glädje kom det snö i veckan och den har legat kvar. Jag fångade en bild i tisdagsmorse på väg till jobbet och barnen var ute i mörkret och åkta pulka sen på kvällen. Det har varit avslutningar för tre familjemedlemmar. Det var Miriams första skolavslutning med sång i kyrkan. Det börjar sprida sig lite mer julstämning härhemma med tex hyacinter. Julförberedelsena pågår med julkortsskrivande och julshoppande. Vi har också börjat ordna för lillebrors ankomst. Vi plockar fram, köper och lånar saker som vi behöver. Vi har också fått vår första present - mysiga kläder från min klass. Söndagen avslutades med att Benjamins juklapp till sig själv byggdes ihop och testades.

Sunday, December 20, 2009

Kul med kantstansar


Kantstansar är inte riktigt min grej men jag såg en layout i en tidning som jag så gärna ville lifta. De hade stansat i kanten på fotot och det blev så snyggt så jag gjorde den här layouten. Riktigt läckert måste jag säga!

Thursday, December 17, 2009

Skapa med spillpapper


Ta det du hittar på scrapbordet och släng ihop en layout - då kan den se ut så här ungefär.

Wednesday, December 16, 2009

Fira jul med Crate från Designat


Crates julserie är en favorit med dess milda färger och mönster. Jag har här använt papperet Trimmings som bakgrund och klippt ut granar från ett annat papper. Det röda är ett journalingcard från Fancy Panths.

Monday, December 14, 2009

Skiss på Swescrap




Fotona hade jag haft liggande jättelänge tills skissen från Swescrap dök upp - de passade ju perfekt för varandra. Det var så länge sen jag scrappade en dubbel och med små foton. Det måste göras igen!

Sunday, December 13, 2009

Vecka 50


Ännu en hektisk vecka med omvälvande förändringar. Veckan började med att jag flätade Miriams hår. Det blev tjocka flätor den här gången och det är tur att vi inte la så mycket tid på det nu för jag måste göra det snyggare innan vi reser. Att bara ha en bil har varit besvärligt i stort sett det senaste året och nu hade Peter bestämt sig för att göra slag i saken och köpa en. Vi hittade en på Blocket och Peter for iväg efter jobbet i onsdags. Samtidigt så ringde Adoptionscentrum och berättade om våran lillebror. Det var en mycket förvirrad stund för alla men bil blev det och lillebror väntar på oss. Vi berättar för alla vi möter om det fantastiska som hänt och försöker att förstå det som inte går att förstå. På kylskåpet hänger de två bilder vi har på prinsen. Men viktigaste av allt är att han redan har en stor plats i våra hjärtan!

Barnen har fått adventspresenter i år och det är nya filmer. Det har varit uppskattat så här i decembermörkret. Miriams klass uppträdde med ett otroligt fint luciatåg och den finaste lucian var vår tjej. Hon var så nervös och pirrig innan stumpan.
Benjamin fyllde år på lördagen och fick en ny fin skateboard. Sen drog han och pappa iväg på bandysammandrag. Han gjorde 4 mål på 4 matcher. Han är så duktig!
På söndagen var det söndagsskolfest i kyrkan och sen åkte vi iväg till Rejmyre för att njuta av julbord.

Vi längtar.......


Friday, December 11, 2009

Kärlek och mönstrad bakgrund

Jag är trots alla känslor och tankar i huvudet väldigt scrapsugen. Det finns ju iofs ingen bättre terapi för mig. Jag har skrivit ut vårt enda foto av vår lille prins så nu ska jag scrappa en sida full med längtan och kärlek.

Idag visar vi layouter skapade med mönstrat papper som bakgrund på Scrappizbloggen. Det är ju så jag oftast scrappar och det här papperet från Designat är så fint. Jag tänkte först att det skulle passa till nån regnbild men en liten sjukling är ju som regn.

Wednesday, December 09, 2009

Barnbesked!!!!!!!

Vi har fått en lillebror!!!!

Idag i kaoset efter arbete, skola och frita ringde de och berättade att en liten bäbis väntar på oss i Sydafrika. Han är född i början av september och är rund och glad samt dreglar på fotona. En sån liten plutt har vi inte haft tidigare så jag får fråga mina efarna systra om råd.

Vi åker ner 14 jan och får honom i vår famn 18 jan.

Givetvis är han sötast i hela världen och han har två mycket stolta syskon här hemma.

Vår och vinter med produkter från Designat

Jag har skapat med produkter från dessa tre företag: My Minds Eye, American Crafts och Hambly vilka matchar varandra väldigt bra. Det är som att de har pratat ihop sig när de tillverkat sina olika serier.

Banden är tillverkade av American Crafts och finns här. De läckra journalingramarna är tillverkade av Hambly. Det randiga papperet har American Crafts gjort och My Minds Eye det rosa med prickar och snöstjärnor. Den prickiga cardstocken kommer från Bazzill.
Även bokstäverna kommer ifrån American Crafts.



Monday, December 07, 2009

Det är kul med avlånga foton




Här har jag skapat några layouter och på Scrappizbloggen finns det mer avlång inspiration.

Sunday, December 06, 2009

Vecka 49


En vecka i julens tecken. På tisdagen var det dags för första luckan i julkalendrarna och första avsnittet på tv:n. Jag hade möjlighet att hälsa på i skolan också. Miriam fick dra bladet på almanackan och Benjamin räknade matte. På onsdagen var hela världen täckt av frost och is. Dessutom så sken solen. Jag uträttade några ärenden mitt på dagen och passade på att njuta av solen. Peter lagar julgransbelysningen så att vi kunde få upp våran utegran. Månene var full och gjorde vinterkvällen magisk och förtrollad. Vi kokade knäck för att sälja på julstugan och som tur var blev det lite över. Peter och barnen var på Busfabriken på lördagen och så kom granen upp till slut. Det är så fint med ljus i trädgården. Första bilden på veckan symboliserar något som i stort sett varje kväll nämligen att Benjamin måste äta innan han går och lägger sig. Det kan ha gått en timme mellan maten och sängdags och ändå är han jättehungrig. Varje gång vi äter så påminner vi om att han ska äta ordentligt för att inte behöva äta sen. Han lovar och så blir det mat i alla fall för han kan ju inte sova hungrig.

Friday, December 04, 2009

Slutat uppdrag hos Forma Hantverk


Jag har efter månader av otillräcklighet bestämt mig för att sluta mitt DT-uppdrag hos Forma Hantverk. Jag hinner inte det jag vill göra och nu har jag äntligen insett att jag måste säga nej till saker.
Jag fick hem massa fina stämplar för ett tag sen och den här layouten är ett resultat av det paketet. Det är en jättefin stämpel med temat musik på som passar till mina musikaliska barn. Jag har här valt att skriva om hur det blev trumpet för Benjamin när han skulle välja instrument efter blockflöjten.

Wednesday, December 02, 2009

Julkänsla med papper från Crate - finns hos Designat

Det är inte alltid som julpapper passar ens scrapstil och triggar igång skaparlusten men årets julserie från Crate gör verkligen det. Det är finstämda papper i de klassiska julfärgerna rött, grönt med inslag av gult, blått och brunt. Papperen är dubbelsidiga där den ena sidan är stormönstrad medan baksidan är småmönstrad. Så Crates julpapper passar allt stilar. Till serien hör också chipboardstickers i olika modeller.
Här finns alla Crates mönstrade papper och stickers.


En julklapp med rosa som bakgrund med bild på paketöppning av lilla prinsessan i vår familj. Jag har använt en bit av papperet Chimney och några chipboardstickers.


Bakgrundspapperet heter Sleigh Bells. Vid sidan av fotot har jag använt remsor från papperena Trimings , Scarf och Pine. Jag har använt flera av stickersen från arket ovan. Som lite extra accent har jag lagt till några röda blingstenar.