Wednesday, March 31, 2010

Påsk och Kärlek med Crate Paper

Crate Paper nyaste serier är helt oemotståndliga. Den här serien heter Brooke och färgerna går i brunt, gult, grönt och turkost. Det är hav, himmel, sol och skog blandat med livsglädje och kärlek.

Papperet heter Pebbles och mönstret ser ut som småstenar i olika former. Eller så kan man tänka på ägg och påsk. Jag valde att lyfta fram färgerna på fotot genom fotomattor, dekorationer och bokstäver. Bokstäverna är nyaster färgerna från My Little Shoebox.
Dekorationerna är från Basic Grey och du hittar dem här. Journalingcirkeln är tillverkad av Jillibean Soup och den gula färgen är ny för säsongen.

Här ser ni samma mönster fast i turkost. Det är baksidan på Branch. Jag har också använt en liten bit av Wildflowers. Dekorationer och journalingruta hittar ni länkar under förra layouten. Jag är väldigt förtjust i Jillibeans journalingcirklar. De är fina i sig och ofta använder jag de som dekoration utan att skriva i dem. Bokstäverna är också de från Jillibean Soup.

Tuesday, March 30, 2010

Liten pojke i en stor familj


I söndags hade vi barnvälsignelse för Samuel och nästan alla våra föräldrar och syskon med familjer kom till oss. Vi åt mat och tårta i vår kyrka efteråt. Samuel är verkligen så välkomnad och älskad av sin stora familj!

Monday, March 29, 2010

Fokuserad och koncentrerad

Samuel har verkligen vuxit och sitter nu stadigt på golvet medans han plockar med leksakerna. Han är så nyfiken, fokuserad och så otroligt söt!

Och mellan pussarna är vi så här glada!

Den senaste veckan har vår lilla kille verkligen landat. Han äter, sover, plockar med sina leksaker och är bara helnöjd.

Idag pussas vi!

Samuel har gjort ljud med munnen så här ett par dagar men jag har inte fattat att det hade en mening. Idag trillade dock poletten ner hos mamman - han pussas ju. Så nu pussas vi tillsammans hela tiden. Mycket mysigt!!

Saturday, March 27, 2010

Det är snart påsk

Jag har under året haft några underbara påskfoton på mina barn som jag scrappade nu för att jag längtar så efter påsk och vår.
Jag hade ett sånt riktigt scrapstim en kväll och gjorde alla fyra på rad. Jag är sjukt nöjd med den första. Väldigt nöjd med den andra som min dt-kompis Myamia inspirerat mig till. Det är fler layouter som jag skapat den senaste tiden som man kan se spår av henne. Hoppas hon tycker om det!





Wednesday, March 24, 2010

Remsor är underbart - papper från Designat


Jag såg en layout i en tidning som är väldigt lik den här layouten. Det är så härligt att få inspiration att pröva nya saker genom tidningar och bloggar. En sån här layout kan man göra med spillbitar eller så tar man hela papper och skär för glatta livet. Jag har frossat i de bitar som blev över från förra veckans layouter och skapat en grön bakgrund till mitt våriga foto. Jag rotade runt bland gamla saker och hittat ett papper från ett journalingblock men jag tog baksidan istället. Jag hittade en tag, en bit grönt band och olika vita bokstäver. Jag plockade sen fram min fjärilsstans för att lägga sista finishen på layouten.
Alla papper är tillverkade av Scenic Route och du hittar dem här.

Monday, March 22, 2010

En till snabbis från helgen


Det är inte ofta jag scrappa foton från olika tillfällen på samma layout men det händer och varje gång blir jag lika nöjd - jag gillar det och ska påminna mig om att göra det oftare.

Sunday, March 21, 2010

Linköpingscrap - wow!

I helgen var det vår stora träff i Linköping igen. Jag var den här gången bara med p lördagen vilket kändes väldigt konstigt. Men det var sååå roligt och inspirerande. Jag har scrappat, pratat och skrattat massor. TACK!!!

Slutsumman landade på 10 layouter vilket är en i timmen. Det tog inte så lång tid för alla vilket innebär att en del tog mycket längre tid. Vi skulle ju äta också och greja med omröstningarna.
Jag speedade på på slutet efter samtal med Miriam som undrade hur många layouter jag gjort till bara henne. Just då var det inga så det var bara att sätta fart. Det här är en riktig snabbis om min fina tjej som just nu är mammas flicka.

Wednesday, March 17, 2010

Skara Sommarland med American Craft för Designat

American Craft är ett företag som funnits med länge på scrapmarknaden och det är lika kul att se hur de förnyar sig med papper och dekorationer. Samtidigt som deras produkter är klassiska och tidlösa. Jag har idag skapat med papper från serien Junior som är färgglad och lekfull.

Bakgrunden är Yay som är underbart solgul med små rutor. Jag har sen klippt ut stjärnor från Boom. Titeln är stickers från Pink Paislee som är prisvärda och mycket användbara.


När jag satt med alla foton från vårt besök på Skara Sommarland i somras kände jag att det blev så många layouter med alla foton. Jag tog då fram skärmaskinen och kapade rejält på en del av fotona och fick på så sätt plats 6 foton på layouten och ändå få luft runt. Jag insåg också att dessa foton berättade tillräckligt om våra två dagar. Man överlever även om man begränsar sig med foton.

Tuesday, March 16, 2010

Lillebror hänger med


Idag när vi klev ur bilen så fastnade jag i en pratstund med grannen. Jag sa efter ett tag att jag undrade hur det gått med Samuel som följt med Miriam och Benjamin upp i vagnen. Men jag var inte så orolig för han skrek inte och hade det hänt något så hade de kommit ut.

När jag sen kom upp till huset så ser jag var lillebror var. Miriam lekte med snön runt bordet och hon hade lagt Samuel mitt på bordet så att han kunde vara med. Och uppenbarligen så gillade han det också. Det såg så underbart ut.

Min hjälpsamma dotter

Miriam vill så gärna hjälpa till med saker hemma som här att diska. Förut har det varit lek och plask men nu så diskar hon rent och fint. Hon plockar gärna i diskmaskinen, hjälper till att laga mat, vika tvätt, fixa matsäck till teatern osv. Sen att hon emellanåt är en riktig slarver med sina egna grejer så vi tjatar hål i huvudet på henne hör kanske inte hit. Det är mysigt att få så mycket hjälp och se hennes glädje över det.



Monday, March 15, 2010

Stora och små foton

Ibland är det fränt att scrappa med riktigt stora foton som på teaterbilden här. En stor bild sammanfattade så mycket av pjäsen så jag tyckte det räckte. Men ibland är bilderna inte så bra att det blir bra att förstora. Då kan man sätta ihop flera i ett mindre collage.

Friday, March 12, 2010

Fototankar, ork och inspiration

Det är mycket som inte kommit tillbaka i gamla rutiner än. Eller så kommer det aldrig bli som det var innan Samuel kom till oss. Jag försöker hittat ork och inspiration att scrappa men det går inte jättebra. Orken försvinner liksom på halva vägen. Men nästa helg är det scrapträff i Linköping och jag ska vara med på lördagen och hoppas få mycket skapat. Kanske kickar det igång mig så att det bara flyter på här hemma med.
Fotograferingen är det värre med. Jag kämpar med massa tankar om vad för slags fotograf jag är och vill vara. Jag saknar fotovänner som jag kan bolla mina kriser med. I Sydafrika så var det svårt att fota för jag var rädd för att springa runt med kameran för mycket, den är ju värd en del pengar. Väl hemma har jag inte fotat mycket heller vilket är konstigt med en liten bäbis men det blir liksom inte av. Med andra ord har jag tappat bort mina veckobilder. Jag minskade från 10 till 5 för att inte bli hämmad av antalet. Resultatet blev precis tvärtom. Nu behöver jag inte fota så mycket så det blir inget istället.....
Jag ska kanske ta fram min gamla mall och köra på igen.
Men jag tog fram kameran ikväll när två tjejer skulle sova. Såna här bilder tycker jag om.

Liksom den här från tidigare i veckan.



Det här kändes lite gnälligt och det känns konstigt för livet annars är så underbart. Jag bara njuter av att vara mammaledig och springer på Öppna Förskolan och träffar andra mammor över fika och lunch. Det är kanske så att jag inte hinner allt jag vill trots att jag har så mycket tid nu när jag inte arbetar. Sen vet jag att jag tänker för mycket och låter negativa tankar få fäste allt för länge. Men om man ska vända på det och se positivt på det hela så är det fotograferandet i stort sett det enda området där jag håller på så här och funderar och krisar. För femton år sen gällde det nästan allt i mitt liv. Så om några år är problemet är världen.
För med en sån här guldklimp i sitt liv blir problemen så små!

Wednesday, March 10, 2010

Grönt med Scenic Route

Scenic Route tillhör mina absoluta favorittillverkare. Jag tror nästan att jag köpt varenda papper som de släppt. Men tyvärr har företaget slutat med sina produkter vilket är en stor förlust för scrapvärlden. Än så länge går det att gå tag på papper hos tex Designat så är du som jag förtjust i deras produkter handla på dig innan det tar slut. Här hittar du alla Scenic Routes papper i shoppen.

Det som jag gillar mest med deras papper är att de alltid har fantastiska mönste på båda sidor av papperet. De är finstämda i mönster och färger och passar utmärkt att ha som bakgrund till sin layout istället för cardstock. Idag var det grönt som blev fokus och titta så fina gröna färger de har på papperen. De är som gjorda för svenska skogar och gräsmattor.



Till sonens stora lycka fanns det möjlighet att köra cross på Skara Sommarland. Han körde varv på varv och stod länge i kö för att köra igen. Jag har här använt baksidan av Lexington Avenue och framsidan av Hewitt Street. Dekorationerna är stickers från Crate.

Baksidan Hewitt Street. Den gröna färgen passar perfekt till blåbärsskogen. Några pärlor från Inkido blir några extra förrymda blåbär. När jag gjorde layoute kapade jag ett närbildsfoto med blåbär på och placerade på sidorna om det andra fotot.

Friday, March 05, 2010

Scrappa lila!

På SWEscrap utmanade de oss att scrappa i lila toner och jag hoppade på det. Jag har inte mycket lila produkter men ett papper som hör till en halloween serie hittade jag. Sen blev det lila cardstock och band. Jag insåg när jag scrappade att lila är en perfekt vinterfärg och en läcker färg att scrappa med. Jag måste verkligen köpa mer lila grejer!


Thursday, March 04, 2010

Vinterlayouter för Designat

Nyårsdagen 2009 var hos oss en strålande dag med solsken och många minusgrader. Vi gjorde en utflykt till en sjö där det var perfekt is. Den här dagen bär jag fortfarande med mig i mitt minne som en dag som gav så mycket kraft och energi. Nu när jag scrappat fotona så har det varit som att uppleva dagen igen.


Här har jag använt ett papper från My Minds Eye som heter Gumdrop Srinkles som bakgrund. Jag har också använt remsor från American Crafts som heter Peaceful Easy Feeling. Bokstäverna har Basic Grey tillverkat och förpackningen är verkligen prisvärd med många bokstäver i.


Här har jag använt ett ark wellpapper från Inkido som finns i flera färger. Arken är tjocka och härliga i sin struktur. Jag visste inte alls vad jag skulle göra med den men när jag testade att lägga på det här stora fotot så blev jag kär. Det vita papperet med sin diskreta struktur lyfte verkligen mitt vintriga foto. Jag har dekorerat med en badge och stickers från Crate.

Tuesday, March 02, 2010

Samuel 6 månader

Här har ni vår prins som idag fyller 6 månader. Han är rund och god och för det mesta glad. Han har precis förstått att man kan svälja mat och gillar morotspure men är mer skeptisk till gröt. Flaskan är ändå favoriten nummer ett. Han vill gosa mycket och helst sova på oss men han sover bra och länge för sig själv också. Han sitter ganska stadigt och gillar att studera sina fötter. Annars är det ju inte jättekul att ligga på golvet vare sig det är på mage eller rygg. Han skrattar så han kiknar när hans syskon hoppar runt på golvet. Han njuter av att bli älskad av hela familjen och sitta vid matbordet med alla samlade är härligt. Då pratar Samuel högt och ljudligt. Han gillar musik och ler förläget när man säger älskling. Han är lätt att älska och underbar att leva med!