Friday, April 30, 2010

Det här blev bättre


Misslyckad barnfotografering


Jag och en mammaledig vän var i Slottsparken igår med våra bäbisar och jag tänkte ta några foton på Samuel i sin fräna draktröja som han ärvt av sina kusiner. Men det ville inte Samuel. Strålande solsken, slottet i bakgrunden, fina kläder och en ledsen bäbis. Sånt är livet!

Thursday, April 29, 2010

Jag Malena hösten 2009


Den här layouten har jag också gjort till Magdas scrapfeber. Utmaningen var att inspireras av ett skivomslag med bling och graffitti. Jag tyckte att det här fotot passade så bra. Det är också roligt att scrappa om sig själv ibland. Först gjorde jag layouten med bara titel och datum. Men sen låg jag och tänkte på hur mycket tankar som jag inte får på pränt så jag bestämde mig för att skriva massor på layouten. Det blev som ni ser mycket och det är spridda erfarenheter från hösten 2009. Jag vill verkligen scrappa mer av alla mina tankar som rullar runt i huvudet.

Tuesday, April 27, 2010

Puss med The Girls Paperie från Designat

Underbara, fantastiska, härliga och oemotståndliga papper från The Girls Paperie!! De här papperen är sådana att man klipper och sparar varenda liten bit för att man vill inte skiljas från de fina färgerna och mönstren.

De har släppt två serier - Paper Girl och On Holiday och jag har jobbat med On Holiday serien. De passade väldigt bra till semesterbilder och det kommer mer sånt nästa vecka men idag blir det en liten kärlekshälsning från min bäbis.


Bakgrunden är Kraftpapper från Jillibean Soup. Lite mörkare och strävare än Bazzills papper. Jag har använt två remsor av Travel Skirt och Pennets. Bokstäverna är från American Crafts liksom dekorationen med moln på.

Dyka baklänges

Jag fortsätter att visa mina Scrapfeberlayouter. Det var många utmaningar och jag har till min egen stora förvåning gjort nästan alla. Jag har en kvar att göra där jag ska använda nål och tråd på nåt kreativt sätt. Jag har en idé men ska bara få tiden och inspirationen att genomföra den. Just nu är det segt att vara mammaledig - Samuel är genomförkyld och väldigt gnällig.

Den här utmaningen gick ut på att inte använda mönstrat papper och så skulle man inspireras av ett skivomslag. Det blev en enkel layout med många foton med Benjamin som dyker baklänges. Den ungen kan tusen saker som jag inte ens drömt om att klara!


Monday, April 26, 2010

Benjamin nio år

Den här layouten var ett äventyr att skapa. Jag satt länge en kväll med ljudbok rullande i cd:n och klippte och pysslade med alla små detaljer. Den är skapad för Magdas scrapfeber och uppgiften var att scraplifta en engelsk scrappare Emma Trout. Hennes stil är mycket lekfull, sprudlande och inspirerande med mängder av detaljer.

Idag ska jag ha scrapbooking på Måndagsklubben i kyrkan. Det är alltid lika inspirerande att se unga människor ge sig hän med papper och klister.

Sunday, April 25, 2010

Mera pool

Det bästa med semester är enligt mina att få bada i pool. Många poolbilder blev det.
Den här layouten är skapad med en Myamias alster i bakhuvudet.

Saturday, April 24, 2010

All Inclusive

Två layouter om tjusningen med All Inclusive. Båda bakgrundspapperen är tillverkade av Bo Bonny. Här finns de i Designats shop.


Friday, April 23, 2010

Scraplift av Karin Brandin


Jag fortsätter med mina Scrapfebersbidrag. Det här är en lift av Karin Brandin och den utmaningen gick ut på att välja en av hennes fina layouter och lifta. Jag har väl mer gjort en CASE än lift men det är ju också tillåtet. Det är alltid så roligt att lifta och pröva en annan stil. Grafiskt och stilrent scrappar jag ju ofta men hur många gånger har ni sett rosor på mina layouter?

Thursday, April 22, 2010

En magisk kväll

Det här är resultatet av tisdagkvällens scrapping. En av utmaningarna på Magdas Scrapfeber var att inspireras av ett filmomslag.
Den tydligaste inspirationen är repet och de hängade elementen. Jag har också inspirerats av titeln, två färgade fält uppe och nere och så känns det som mycket sommar på bilden.




Fotona är från en underbar kväll nere vid havet på vår semester i Turkiet. Vi njöt av solnedgången, badade och åt sen på restaurang. Det är en sån där kväll som vi kommer minnas i flera år.

Wednesday, April 21, 2010

Sommar och semester med The Girl´s Paperie

The Girl's Paperie är ett nytt företag som har helt ljuvliga dubbelsidiga papper i sina två första kollektioner. Den ena serien heter och On Holiday och det är den jag har skapat med. Som namnet antyder har de tänkt att man kan använda papperen till semesteralster men det är inte det enda användningsområdet eftersom papperen inte har utpräglade resemönster.

Här hittar ni alla papper från The Girl's Paperie.

Först en poolbild från vår Turkietresa i höstas. Det här fotot är bara så där mysigt att jag ville bara scrappa det för att behålla känslan. Inte mycket journaling eller ens en titel vilket ibland inte behövs. Papperet Vintage Travel är helt underbart med sitt räknepappersutseende och lite melerat. På papperet längst ner finns en liten remsa som visar baksidan och den har jag klippt bort och satt i övre kanten. En liknande remsa klippte jag från ett papperet som heter Mixed Dot. Det är perfekt när man inte vill klippa sönder hela papperet utan just bara ha en liten remsa.

Dekorationer är underbara Badges från American Crafts. Kan man få för många? Nej!!! Just den här serien heter Day in the sun och passar perfekt till semesteribilderna. De här är väldigt lätta att använda då de har en liten klisterlapp på baksidan och layouterna blir inte för bulliga heller. De är lite tjockare än en knapp. Så har du inte provat gör det - du kommer att gilla dem!


Stranden finns ju även i Sverige. Här har jag använt en liten bit av papperet Days Away. Jag har valt att ha kvar den där lilla remsan i kanten för att det passade så bra med ett kontrastmönster där. Det går ju så snabbt att scrappa ockås när de redan sitter ihop.

Dekorationer är en till badges från förpackningen ovan. Den röda filtblomman hittar du här. De bruna bokstäverna heter Apartment Coffe Glossy Thickers och de röda är Alphabeans. Journalingcirkeln hittar du här.

Tuesday, April 20, 2010

Sova lite

Jag har nu äntligen framkallat alla bilder från Turkietresan i höstas. Ja alla utom ett som jag har framkallat förut men inte hittar nu när jag skulle scrappa det - mycket retligt. Men i alla fall så har jag börjat så smått med härliga semesterbilder. Idag blir det en sovstund på stranden och imorrn blir det mer med papper från Designat.



Egentligen skulle alla mina inlägg kunna vara DT-inlägg för jag handlar i stort sett allt numera från Designat. Där finns det så mycket fina papper och härliga dekorationer. Här har jag använt Lekfullt - Lugn, ett gammalt papper från American Crafts och journaling sprouts och bokstäver från Jillibean Soup.

Monday, April 19, 2010

You are my sunshine!


Utmaningen var att scrappa utifrån en låttitel eller strof från en sång. Det här blev en ganska självklar layout med väldigt enkel design som jag gillar!

Sunday, April 18, 2010

Var på träff igår

vilket resulterade i en liten hög med layouter. Jag scrappade ett DT-paket och så hann jag med några av utmaningarna på Magdas Scrapfeber som jag hopppat på.
Jag gjorde även några layouter till de utmaningarna förra veckan som jag inte visat.
Det blir mycket bäbisscrap nu!



Friday, April 16, 2010

Tokhjärta Andersson



Min dotter är lite galen och det är ju det vi gillar med henne. Det här fotot tog vi förra våren och blommorna heter ju nåt med hjärta - löjtnant eller fänrik - så titeln fick bli tokhjärta för det är ju det hon är!

Thursday, April 15, 2010

Min kompis och jag!



Jag är så glad för det här kortet som Benjamin tog igår. Det visar verkligen hur vi har det Samuel och jag = helt underbart tillsammans. Jag trivs som fisken i vattnet med att vara hemma och leka med min kompis!

Underbara Crate igen - skapat för Designat

Det känns lite tjatigt och kanske inte helt trovärdigt med idel lovord över att företags papper. MEN Crates senaste serier är något alldeles extra. De är så finstämda i färgerna och mönstren så att de i stort sett scrappar sig själva. Här hittar ni alla Crates mönstrade papper som är dubbelsidiga.

Min första layout är scrappad på Coco och som dekoration har jag använt journaling sprouts från Jillibean Soup. Jag har också stansat fjärilar i vit cardstock och duttat fluid chalk på kanterna. Titeln är skriven med alfastickers från Jillibean Soup.


Här har jag använt både fram och baksida av Ripple. Crates papper har en liten remsa längst ner med matchande mönster som jag inte vet om man ska ha kvar eller ej. På baksidan står det information om papperet osv. Jag valde här att behålla det för det gav något extra åt designen. Jag har valt att hålla layouten enkel och titeln utgörs av en gummidekoration från Basic Grey. Jag valde att lägga till rött som accentfärg i form av fotomatta och hjärta.

Det här fotot är ett foto som jag kan använda till vilken layout som helst. Det har hängt med ett tag men nu scrappade jag det och texten runt fotot handlar om vad som gör att min son mår bra.

//

Tuesday, April 06, 2010

Våra barn - Crate Brooke för Designat

Crate har gjort det väldigt svårt för oss scrappare - alla papper i deras nya serier är helt omöjliga att motstå. De är fräscha, lekfulla och mycket lättscrappade. Eftersom de är dubbelsidiga passar de till alla smaker och stilar. Här hittar du alla Crates papper!


Jag har här använt papperet River Rock som bakgrund. Jag har plockat upp färger från det färgglada fotot med gult från papperet Ripple. Jag har rivit små bitar och fäst i kanterna och stansat med en fantastisk stans från Martha Stewart. Den röda cirkeln är tillverkad av Jillibean Soup liksom de röda bokstäverna. De små bokstäverna är från My Little Shoebox.

Färgutmaning

Skapad efter en färgutmaning på Scrappiz Cybercrop. Det fick bara vara lila, grönt, orange och gult på layouten förutom fotot. Det är roligt att få tänka till lite när man skapar!

Sunday, April 04, 2010

Cybercropsskiss

Igår blev det lite layouter gjorda framför tv:n. Bland annat den här som är gjord efter en skiss på Cybercropen på Scrappiz. Det är kul att scrappa efter skisser och få pröva nya stilar. Det var också kul att få använda ett av de runda papperen som ligger i min pappersväska.

Fotot är taget precis när vi fått Samuel. Vi är gråtiga och lyckliga allihop!


Saturday, April 03, 2010

Samuel 6 mån scrappad


Just nu har vi Cybercrop på Scrappiz. Det finns många roliga tävlingar som passar alla smaker och stilar. Du har hela nästa vecka på dig om du vill hänga med.

En tävling går ut på att inspireras av bodyn som Samuel har på sig. Jag scrappade kortet igår och det var ju verkligen att vara inspirerad av bodyn.

Friday, April 02, 2010

Samuel 7 månader


Det syns att han växer eller hur. Här är bilden jag tog för en månad sen. Samuel äter både mat och gröt men flaskan är favoriten. När vi skakar den innan han ska dricka viftar han på både fötter och armar och skrattar med hela ansiktet. Det kommer antagligen vara så länge - så var det med syskonen också. Han sover hela nätterna och somnar ofta av sig självt. Även på dagen fungerar sömnen bättre och bättre. Han sitter stadigt och plockar med leksaker som ligger bredvid. Han är oerhört nyfiken på sin omgivning och armarna räcker flera meter när det är något han vill ha. Han gurglar och pratar med oss hela tiden. Några ord är på väg att formas - hej och titta är nästan färdiga. Han härmar och iakttar och gör likadant som oss. Syskonen är idolerna och när de kommer hem från skolan räcker det med att han hör deras röster för att han ska få en lyckoexplosion.

Thursday, April 01, 2010

Dagens solsken!

Fjärilar med spillbitar

Idag på Scrappiz visar vi hur man kan skapa med sina spillbitar. När jag antog utmaningen ville jag göra en variant av kort jag sett på flera bloggar. Så jag tog fram min favoritstans och gjorde massa fjärilar.



Ibland kan det bli för mycket med all inspiration man får på nätet och i tidningar men ibland är det precis det som behövs för att kicka igång mig själv.