Monday, December 22, 2008

Julpyntat i Borggård

Vi har julpyntat hos oss. Det blev både gran och hår. Det var verkligen dags att göra något åt Miriams hår. Hon har varit korthårig och i stort sett okammad sen i somras. Vi klippte av det vid midsommar och sen har hon fått vila med allt det jobbiga. Men nu tog vi tjuren vid hornen och började kamma och fläta. Håret är 4-5 cm långt när man kammar ut det och det funkade faktiskt att fläta. Nu mår håret bra när det får vara utkammat och inflätat med löshåret. Jag hoppas att det sitter länge nu för det tog tid att fläta alla 52 flätorna. Vi har hållt på 5-6 timmar uppdelat på tre kvällar. Det går fort när barnen kan spela tv-spel samtidigt.

Miriam är så nöjd och känner sig så fin. Det är härligt att få långt hår på konstgjord väg även om det är jobbigt att göra det. Vi har bestämt att vi ska åka till en salong i Stockholm någon gång i vår för att göra riktigt fina flätor - kanske såna här. Vi träffade tjejerna från Blacknuss i somras och de är verkligen bra på att behandla barn.

Vi har flyttat rum idag också - barnen har bytt rum med varandra och det blev verkligen jättebra. Våra barn vill iofs sova med varandra så i den enas rum finns det en våningssäng. Det stora rummet har fram till nu varit Benjamins. Han har svårt för att sysselsätta sig själv så vi tänkte att ett eget rum utan våningssängen och bäbissäng för vår extratjej kanske hjälper honom att uppskatta att vara för sig själv och pyssla med annat än film och tv-spel. En säng togs bort i det andra lilla rummet och nu är det ett killigt rum med plats för häng, pyssel och lek. Han är så nöjd och han har blivit lovad nya gardiner. Rosa säger han att han vill ha det tokiga barnet.

4 comments:

Monica said...

God Jul-kram!

Marie said...

Jag kikar in och vill passa på att önska en riktigt god jul!

Cornelia said...

Så fin, så fin tjej!!!

Önskar er alla en Riktigt God Jul!

Anonymous said...

Så fin hon blev! Hoppas ni haft en riktigt bra julhelg!
Kram, Sandra