Wednesday, July 18, 2007

Magdas månadspaket juni

Jag har även denna månad fått förmånen att skapa med ett månadspaket från Magdas. Denna gången var det DT medlemmen Emma som satt ihop det och det var ett romantiskt paket som för mig var en riktig utmaning. Det innehöll papper från Crate, Love Elsie och Bo Bunny. Dekorationerna bestod av blommor, brads, anteckningsrutor och rubons. Paketet innehöll också spets och matchande cardstock.

Jag har skapat några olika layouter. Först ut är en härlig bild på min son där jag bestämde mig för att köra det romantiska temat trots att det är en pojklayout. Det blommiga papperet passade verkligen perfekt till vitsipporna och spetsen lyfte fram de också. Alla bruna dekorationer är rubons från Hambly.

På nästa layout har jag utgått ifrån en overlay med fåglar och brunt mönster på. Jag la den ovanpå cardstocken och fäste sen fotot över. Jag klippte ut de röda blommorna från papperet från Bo Bunny. Egentligen hör ju inte blommor eller fåglar hemma på stranden men jag tyckte de lyfte upp färgerna och stämningen på fotot. Titeln kom bara av sig själv när jag satt och jobbade med layouten.

Första skolavslutningen för Benjamin och klassen sjöng en härlig sommarvisa i kyrkan. Jag tänkte först skriva skolavslutning men det var för långt så jag funderade och kom på första strofen i den där sången. Jag var på scrapträff i Umeå och ringde då hem till min son och bad honom sjunga fortsättnignen så det blev rätt. Jag har använt två overlaydekorationer; en ram och en fjäril. Det är verkligen härliga material att jobba med och användningsområdena är oändliga.Sista layouten är ett kreativt frispel från början till slut. Jag lekte med kameran en dag och Miriam lekte hon med när hon dansade runt framför mig. Jag låg ner på marken och hade full vidvinkel på objektivet. Kläningen är en skruttklänning men så här blev det oerhört vackert. När jag tog korten kändes det en sån där magisk skaparglädje i magen och det var den känslan jag ville behålla på layouten. Tygpapperet från Love Elsie kändes självklart och så lite mer blått och spets igen. Det är inte alls samma nyans på de olika blåa papperen och himlen men det gör inget. Fåglarna är rubons och så mysiga. Jag hade ett problem på slutet för alla fåglar flög åt samma håll. Jag fick hjälp att komma på att jag kunde fästa den på en overlay och sen vända på den. Layouten är fotad och det blänker lite i den men IRL syns det inte alls mycket. Ett mycket bra tips som ska sparas!

1 comment:

Anonymous said...

Säger bara WOOOW vilka underbara layouts du har gjort. Jag gillar verkligen din stil.

Kram
Maria (mek73)