Saturday, July 18, 2009

Mera enkelt!!

TUSEN TACK för era fina kommentarer om min stil. Det värmer och styrker och bekräftar osv. Det betyder med andra ord mycket!

Jag fick en fråga om symaskinslayouterna. Jag syr under hela layoutprocessen. Det är lättare att sy när det inte är så mycket grejer på layouten dessutom vill jag kanske ha sömmen under dekorationerna. Men ibland så blir det fel och jag kommer på efterhand att jag ska sy och då får man flytta eller lösa det på nåt sätt.

Ett tips när man ska sy är att lätta på trådspänningen annars är det bara att sy. Testa och lek och se hur det blir. När jag är klara brukar jag dra bak trådarna och fästa med en tejpbit.

Idag blir det två layouter som jag gjort med kitet från Studio Calico. Det är mycket roliga och inspirerande kit med mycket papper och dekorationer i. Man får också med en stämpel i kitet som ni ser på layouten om glassbilen. Fotot på Benjamins vattenkoppor är alldeles överskärpt men det var ett sätt att få fram kopporna. På brun hud är det inte röda prickar utan bara upphöjningar som var helt omöjliga att fotografera. Nu får man en känsla av hur han såg ut stackarn!

2 comments:

Sockergrynet said...

Härliga layouter! Har haft scrapkramp ett tag, men jag tror jag ska välja ut en av dina layouter och scraplifta! Så jag kommer igång.

Jag har Studio Calico paketet jag med och jag älskar det!

Trevlig fortsättning på helgen!
kram

Anna (Joanna) said...

Din stil är underbar! jag har följt dina alster nu i många år och inspireras alltid! Du är en förebild med dina vackra foton, härliga pappersval och lekfullhet i all enkelhet. Less is more - det är en sanning som håller... Jag gilla förresten också att få hem kit - det är härligt att jobba med papper och dekos som man kanske inte själv skulle valt, men som blir en inspirationskick! Ser fram emot att se fler alster från dig - alltid blir man glad när man ser dem. Trevlig sommar önskar Anna (Joanna)